NRK Meny
Normal

Bekymret for at NRK-kutt svekker det lokale tilbudet

Distriktsprogramrådet i Østfold er bekymret for hva nedbemanningen i NRK vil bety for det lokale medietilbudet.

NRK Østfold

NRK Østfold skal kutte 2,7 årsverk.

Foto: Remi Drageset / NRK

Torsdag ble det kjent at distriktsdivisjonen i NRK må redusere med 40 årsverk, og 2,7 av disse kuttes i Østfold.

– Vi er selvsagt bekymret for hvilke konsekvenser det har for medietilbudet til østfoldingene, sier lederen for distriktsprogramrådet i Østfold, Håvard Wennevold Osflaten.

Håvard Wennevold Osflaten

Leder for utvalget, Håvard Wennevold Osflaten, sier at det jobber for at medietilbudet skal være best mulig.

Foto: Bjørn Ruud

Distriktsprogramrådet består av folkevalgte politikere, og har som oppgave å følge med på, og uttale seg om NRKs lokale tilbud.

– Vi har hele tiden ambisjoner om å gjøre medietilbudet bedre, og det skal vi fortsatt ha. Nettopp derfor er det viktig å ha en tett dialog med programdirektøren om hvordan vi kan ivareta det nå, innenfor de kuttene som er foreslått.

Osflaten sier at rådet i Østfold var kjent med at det ville komme en nedbemanning, men ikke hvor omfattende den ville være.

Nå blir saken et viktig tema på neste møte i mars.

– Der har jeg bedt om at distriktsredaktøren orientere oss om hvilke planer NRK Østfold har for å iverksette nedbemanningene, hvordan det er tenkt gjort i praksis og hvilke konsekvenser det kan få. Så får vi ta det derfra.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.