Beklager køkaos

Jubileumssjef Svein Halvorsen beklager at folk måtte stå nærmere en time i kø for å skaffe seg drikke under konserten i Hafslundparken i går, men håper at folk likevel hadde en fin opplevelse.

Drikkekø

DRIKKEKØ: Køen til serveringsteltet gikk gjennom store deler av Hafslundparken lørdag kveld. På det verste skal køen ha vært på 400 meter.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

Før Lionel Richie gikk på scenen strakk køen seg gjennom halve parken. Sa.no skriver på sine sider at ved 20.30- tiden var køen på omtrent 400 meter og folk sto opp mot en time i kø før de kom frem.

– Vi må bare beklage til alle de som ikke fikk all den drikken de ville ha. Køene var altfor lange. Vi trodde vi hadde dimensjonert godt nok, men det hadde vi ikke. Da er det veldig lett å si etterpå at vi burde gjort noe annerledes. Vi hadde 12 tappetårn som rant

Svein Halvorsen

BEKLAGER: Svein Halvorsen håper alle hadde en fin konsertopplevelse i går.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

konstant i fire timer.

– Når vi ser på hvor mye øl som var solgt og hva vaktene rapporterer av hvor mange som var fulle når de gikk, er det tydelig at mange hadde fått i seg mer enn nok. Men som sagt så beklager vi, sier han.

Frivillige fikk kjeft

Lionel Richie Sarpsborg

Lionel Richie på scenen i Sarpsborg lørdag kveld.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Han forteller at det startet med en ølbil som sviktet slik at tappingen ble forsinket.

– Vi prøvde å separere og ordne køsystemer, men det kom ikke på rett kjøl igjen. Men jeg håper at skuffelsen med for lite øl går over, og at folk hadde en flott konsertopplevelse, sier han.

Han sier at de som jobbet under konserten gjorde en kjempejobb.

– De som jobbet med serveringspunktene gjorde en kjempeinnsats. De måtte tåle masse kjeft, men jobbet som noen helter, sier han.

Publikumsrekord

Konsertpublikum

9000 mennesker fikk meg seg konserten med Lionel Brockman Richie.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

På konserten var det omtrent 9000 mennesker. På forhånd var det solgt 10.500 billetter.

– Det er publikumsrekord. Etter min mening er dette den største artisten som har hatt konsert i Sarpsborg. Og Richie leverte. Han hadde et sceneshow som var helt fantastisk. Det var kjempehøy allsangfaktor og stemningen var elektrisk.

– Jeg tror også mange fikk øyne og ører opp for det lokale bandet KELNER. De leverte veldig bra. Det samme gjorde Nico & Vinz som var headliner for litt yngre publikum, sier han.

Det ble også litt kaos da konserten var over.

– Vi hadde styrket rutenettet med flere bussavganger. I tillegg hadde vi taxiholdeplasser. Sarpebroa ble stengt en periode for å få folk over. Jeg kjenner ikke til at det har vært noen store trafikkproblemer. Men det er slik at uansett hvor i verden man samler masse folk, så dannes det jo køer, sier han.