Begraver stridsøksen i Halden

Kommunen har kommet til enighet med tre forbund. Sykepleierforbundet derimot, sitter fortsatt på gjerdet.

Halden kommune
Foto: Rainer Prang / NRK

– Konflikten startet med at arbeidsgiver ønsket å øke arbeidshelger på de ansatte. Der vi så at det hadde så stor negativ effekt på arbeidstakere og bedriften, og det skapte store reaksjoner, sier leder i Fagforbundet, Kirsti Rørmyr til NRK.

I tillegg jobbet helsearbeidere fra vikarbyråer doble vakter ved institusjoner og i hjemmetjenestene i Halden kommune i Sommer.

LES OGSÅ:

Innrømmet lovbrudd

Kommunen innrømmet lovbrudd og Fagforbundet anmeldte kommunen for å drive "rovdrift på utenlandske vikarer". Nå er stridsøksen begravet.

– Det er blitt ryddet opp og folk har blitt ansatt i faste stillinger i stedet for å bruke vikarbyråer. Det var via disse vikarbyråene dette skjedde og vi har stoppet en del bruk av disse, forteller Rørmyr.

LES OGSÅ:

Savner sykepleierforbundet

I Halden kommune er de fornøyde med at striden snart er over. Nå gjelder det bare å få i land en avtale med Sykepleierforbundet.

– Vi er glade for å ha fått frem en avtale som tre av partene er enige i, men Halden kommune beklager at det mangler en avtale med Sykepleierforbundet, sier kommunalsjef i helse og omsorg, Gun Kleve, til Halden Arbeiderblad .

– Vi trenger mer tid, sier hovedtillitsvalgt i Sykepleierforbundet, Anne Mette Pettersen, til avisen.

- Ting tar tid

Kirsti Rørmyr i Fagforbundet er fornøyd med at partene har blitt enige om en avtale, men hun er forberedt på at det vil ta lang tid før de får gjennomført det de er enige om.

– Det vi er enige om er en skriftlig avtale om hvordan turnusen skal se ut. Men det er ikke blitt stuerent. Vi har en avtale på hvordan ting skal gjøres. Når det har vært så mye rart det siste året, så må vi bruke tid på å komme oss ut av det.

SE VIDEO: Rovdrift på sykepleiere i Halden

Video nsps_upload_2009_9_25_16_48_28_2506.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.