NRK Meny
Normal

Begge østfoldlagene vant

Sarpsborg 08 var knapt varme i trøya da Steffen Ernemann satte straffe nummer en i mål. I Fredrikstad holdt en tidlig skåring fra Adam Straith til å dra i land årets første seier.

Ernemann straffe Alfheim

Steffen Ernemann hadde ikke mange spark på ballen før han kunne sette den i mål fra straffemerket på Alfheim i kveld. Sarpsborgs 08s første av to straffer ble dømt allerede ett minutt ut i kampen.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

08 fikk en kanonstart på kampen, og hadde kontroll på Alfheim hele nesten første omgang. Det ble betraktelig jevnere etter TILs redusering få minutter før pause.

–Jeg syns vi fikk trøkk av Tromsø etterhvert, men de slet i starten, sier Sarpsborgs hovedtrener Geir Bakke.

– Vi har en god første omgang og burde ledet både tre og fire null.

I følge flere var Kristoffer Tokstad i offside før han ble felt helt i starten av kampen, noe som førte til Steffen Ernemanns første av to straffemål. Selv er Tokstad ikke sikker på om han var offside, men fellingen var klar. Tokstad deler ellers trenerens oppfatning av hvordan kampen utviklet seg.

– Vi åpner ganske bra, og så måtte vi jobbe hardt for hverandre utover i kampen.

Greit å ta ferie nå

Dette betyr at Sarpsborg 08 tar serieferie på midten av tabellen, med 19 poeng. Både Bakke og Tokstad er noenlunde fornøyd med det.

– Vi var litt rufsete i starten av sesongen, sier Bakke, vi slet lenge med å skåre selv om prestasjonene på banen egentlig var ok. Vi skal være tålelig fornøyde med 19 poeng, men vi vil ha mer.

19 poeng er jeg fornøyd med, spesielt eter den sesongåpningen vi hadde, sier Tokstad.

Neste seriekamp er hjemme i Sarpsborg mot Brann den 3. juli.

I FRedrikstad tok FFK årets førstee seier, da Hødd ble beseiret med 1-0 etter skåring av Adam Straith etter 12 minutter.

Kampfakta for TIL - Sarpsborg 08 og FFK - Hødd:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekker hygienen ved kiosker

  Steder som serverer hurtigmat, som bensinstasjoner og storkiosker, kan nå vente seg besøk av Mattilsynet i Østfold og Follo.

  Mattilsynet sjekker renhold, personlig hygiene og om maten oppbevares som den skal.

 • Skjebnemøte for sykehusdirektør

  Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

  Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

  Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold