NRK Meny
Normal

Befølte og filmet mindreårig kjæreste

En 19-åring er dømt for å ha befølt og filmet sin mindreårige kjæreste mens hun sov.

Moss Tingrett

Den unge mannen ble dømt i Moss tingrett.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Mannen var så vidt fylt 18 år da han gjennomførte overgrepet mot sin daværende 15 år gamle kjæreste, kommer det frem i dommen fra Moss tingrett. Mannen var også tiltalt for å ha kjøpt narkotiske tabletter.

De to fortalte i retten av de var kjærester i fjor sommer. Kvelden overgrepet skjedde hadde jenta reist til den da 18 år gamle mannen og overnattet hos ham.

Etter at hun sovnet startet mannen å beføle henne uten samtykke, samtidig som han filmet og tok bilder av det hele.

Retten er ikke i tvil om at det som har kommet frem er et seksuelt overgrep av en mindreårig. De dømmer han også for å ha hatt filmer og bilder av seksuelle overgrep mot et barn, og for å kjøpt narkotiske tabletter.

Moss tingrett tok under tvil hensyn til mannens unge alder, men finner det skjerpende at han hadde kjøpt piller.

Den nå 19 år gamle mannen fikk fem måneders betinget fengsel av tingretten og må betale oppreisning til den nå 16 år gamle jenta på 20.000 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.

  • Lisleby-brann var ikke påsatt

    Boligbrannen på Lisleby i Fredrikstad natt til søndag var ikke påsatt, det sier politiet til NRK. En kvinne i seksti-årene omkom i brannen, og sju personer ble sendt til legesjekk. Krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen, forteller at mye tyder på at brannen startet med et stearinlys eller lignende.