NRK Meny
Normal

Bedriftsledere i Østfold ser mørkt på framtiden

Bedriftsledere i Østfold ser mer pessimistisk på framtiden enn bedriftsledere ellers i landet. Det viser NHOs kvartalsundersøkelse.

Nina Solli, lysere

Nina Solli, fungerende regiondirektør i NHO Østfold.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

– Østfold-bedriftene er litt mer pessimistiske enn andre steder i landet, sier Nina Solli, som er fungerende regiondirektør for NHO i Østfold.

– Vi ser nå at vi har resultater i forhold til markedsutsiktene som ligger rundt samme nivå som utsiktene under finanskrisen, sier hun videre.

Holdningen har snudd bare i løpet av tre måneder. Forrige kvartal var Østfold-bedriftene generelt positive til markedsutsiktene for 2016.

Nå tror bedriftslederne her i fylket at norsk økonomi kommer til å svekkes både i år og neste år. Dermed holder de igjen på pengene, noe som kan gå ut over arbeidsplassene.

– Ja det er klart at når det ikke blir investert og det blir kostnadskutt, så er det jo det å vurdere hvordan de kan være konkurransedyktige. Hvis det er sviktende markedstilgang, må man se på hvordan man kan kutte kostnadene og effektivisere, sier Solli.

NHOs regiondirektør mener at politikerne bør gjøre mer for å legge forholdene til rette for næringslivet.

– Nå handler det om konkurransedyktige rammebetingelser for bedriftene, som gode samferdselsløsninger.

– Det er også viktig at kommunestyrene vurderer om det er langsiktig lønnsomt å kreve eiendomsskatt på produksjonsmidlene. Nå betaler bedriftene eiendomsskatt på sine maskiner, og det er jo forskjellig fra fylke til fylke.

– Slikt svekker konkurransen, avslutter fungerende regiondirektør i NHO Østfold, Nina Solli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Riksvei 22 stengt i Rakkestad

    Rv 22 er stengt ved Østby rett nord for Rakkestad sentrum etter et trafikkuhell. Det skal være køer i begge retninger. Omkjøring skal være mulig på mindre veier.

  • Fjerner kanonene i Gamlebyen

    Fire kanoner ble fjernet fra Gamlebyen i Fredrikstad i dag. Årsaken er at lavettene som kanonene står på er råtne. Dermed er det bare trettiseks av sekstifire kanoner igjen av de som ble satt ut på begynnelsen av 90-tallet. Det er ikke bestemt hva som skjer med de ødelagte lavettene

    Vollmester Ragnar Dahl i Gamlebyen
    Foto: Odd Skjerdal/NRK