NRK Meny
Normal

Bedriftsledere i Østfold ser mørkt på framtiden

Bedriftsledere i Østfold ser mer pessimistisk på framtiden enn bedriftsledere ellers i landet. Det viser NHOs kvartalsundersøkelse.

Nina Solli, lysere

Nina Solli, fungerende regiondirektør i NHO Østfold.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

– Østfold-bedriftene er litt mer pessimistiske enn andre steder i landet, sier Nina Solli, som er fungerende regiondirektør for NHO i Østfold.

– Vi ser nå at vi har resultater i forhold til markedsutsiktene som ligger rundt samme nivå som utsiktene under finanskrisen, sier hun videre.

Holdningen har snudd bare i løpet av tre måneder. Forrige kvartal var Østfold-bedriftene generelt positive til markedsutsiktene for 2016.

Nå tror bedriftslederne her i fylket at norsk økonomi kommer til å svekkes både i år og neste år. Dermed holder de igjen på pengene, noe som kan gå ut over arbeidsplassene.

– Ja det er klart at når det ikke blir investert og det blir kostnadskutt, så er det jo det å vurdere hvordan de kan være konkurransedyktige. Hvis det er sviktende markedstilgang, må man se på hvordan man kan kutte kostnadene og effektivisere, sier Solli.

NHOs regiondirektør mener at politikerne bør gjøre mer for å legge forholdene til rette for næringslivet.

– Nå handler det om konkurransedyktige rammebetingelser for bedriftene, som gode samferdselsløsninger.

– Det er også viktig at kommunestyrene vurderer om det er langsiktig lønnsomt å kreve eiendomsskatt på produksjonsmidlene. Nå betaler bedriftene eiendomsskatt på sine maskiner, og det er jo forskjellig fra fylke til fylke.

– Slikt svekker konkurransen, avslutter fungerende regiondirektør i NHO Østfold, Nina Solli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykke på 115

    Fylkesvei 115 er stengt på grunn av en trafikkulykke. Nødetatene er på vei til stedet. Det er ikke meldt om personskader.

  • Ulykke på E18

    En bil har kjørt i autovernet på E18 ved avkjørselen til Ramstad, melder politiet. Nødetatene er på vei.