NRK Meny
Normal

Bedre skilting til festningene

Nasjonale Festningverk vil ha bedre skilting til festningene fra E6.

Skilting
Foto: Rainer Prang / NRK

Det er i forbindelse med at Nasjonale Festningverk på vegne av Oscarsborg søker om skilting ved E6, at det også søkes om nye skilt til andre festninger fra E6.

I flere år har det stått skilt ved E6 til Fredriksten festning i Halden og Gamlebyen i Fredrikstad, men nå vil  Nasjonale Festningverk ha nye skilt til alle festningene.

Oscarsborg festning
Foto: Morten Holm / Scanpix

Viktig med skilt

Det er Statens vegvesen region øst som skal vurdere skilting fra E6 til Oscarsborg.

Hittil har ikke den kjente festningen i Oslofjorden hatt skilt ved E6. Nå håper Nasjonale Festningverk på en endring 

–Vi ser for oss skilt på begge sider av Korsegård-krysset, samt et skilt som viser veien mot Drøbak før bilene kjører inn i Oslofjordtunnelen, sier kommandant ved Oscarsborg, Øivind Sjuls, til Østlandets Blad.

Felles piktogram

Skiltene på E6 gjennom Østfold har i flere år vist vei til Gamlebyen og Fredriksten.

- De skiltene har stått der i mange år, og ble sikkert satt opp i en tid da skiltpraksisen var en helt annen. Men siden vi nå på vegne av alle festningsverkene har utarbeidet et felles piktogram så håper vi Statens vegvesen imøtekommer søknaden. Skiltene vil da bli like og representere noe gjenkjennelig, sier han til Østlandets Blad.

Han peker på at det skiltes til svært mye forskjellig langs veiene, og at det derfor ikke er unaturlig at det også skal skiltes til nasjonale kulturminner som festningene representerer.

De nye skiltene fra Nasjonale Festningsverk er laget etter Vegvesenets nye skiltnorm, og det dreier seg om felles piktogrammer for samtlige 14 festningsverk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: