NRK Meny
Normal

Tar nye grep for å tekkes kundene

Det irske lavprisselskapet Ryanair skal tilby bedre beinplass og sunnere mat for å rette opp inntrykket av kundeservicen.

Ryanair-fly tar av fra Moss lufthavn Rygge

Ryanair tar nå grep for å bedre kundeservicen. Mange av endringene skjer på bakgrunn av klager fra kunder.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– I år har vi 100 millioner reisende på kryss og tvers av Europa, så det er veldig viktig for oss å lytte til kundene våre, slik at flest mulig av disse er fornøyde kunder, sier salgs- og markedssjef for Ryanair i Skandinavia, Elina Hakkarainen til NRK.

Det irske flyselskapet har flere ganger fått kritikk for sin kundeservice og har derfor utarbeidet en plan med tittelen «Always getting better». Noen forbedringer ble innført allerede i fjor, blant annet at det ble lov til å ha med ekstra håndbagasje om bord.

Reiseforsikrings-irritasjon

Elina Hakkarainen, Ryanair

Elina Hakkarainen i Ryanair forteller at de har som mål å gjøre hele reiseopplevelsen bedre for kundene.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Nå følger de opp med nye tiltak i et forsøk på å tekkes misfornøyde kunder og kvitte seg med billigstempelet. Blant annet skal det bli nytt interiør i flyene, mer beinplass foran setene og sunnere matmeny.

– Hele reiseopplevelsen blir bedre nå, fra du begynner å planlegge reisen til du kommer hjem igjen, sier Hakkarainen.

Et annet punkt som har irritert mange av de reisende er reiseforsikringen man blir tilbudt når man skal bestille billetter. Her har man frem til nå måttet bla seg frem til «Ikke dekk meg» i en lang liste over land man kan velge at man hører hjemme i.

– Hvis du ønsker å velge bort dette alternativet, har det vært litt vanskelig frem til nå. Nå skal det bli enklere å velge bort dette.

– Snillere Ryanair

For halvannet år siden oppfordret Ryanair-topp Michael O'Leary de reisende til å sende inn forslag til hvordan de kan forbedre seg. Hakkarainen forteller at kundenes meninger er viktige.

Administrerende direktør Pål Tandberg, Rygge sivile lufthavn

RSL-direktør Pål Tandberg sier de ofte må hjelpe kunder med Ryanair-bestillinger.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

– Vi har lyttet mye til dem og hatt et tilbakemeldingssystem på nettsidene våre hvor vi har fått mange innspill.

Bare fra Moss lufthavn Rygge regner flyselskapet med å håndtere rundt 1,4 millioner reisende i løpet av 2015. Og de ansatte på flyplassen må ofte bistå fortvilede passasjerer.

– Vi blir jo bedt av kundene om å hjelpe til når det gjelder bestillinger. Så jeg tror endringene vil gjøre at man opplever produktet som mye bedre, sier administrerende direktør Pål Tandberg ved Rygge sivile lufthavn.

– Jeg tror det passer den norske forventningen til det å fly. Det vil oppleves helt annerledes med de nye flyene og interiøret. Det blir et snillere Ryanair som passer oss bedre, mener han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box
  • Over 80 navn må byttes ut

    81 gatenavn skal skiftes ut før storkommunen Indre Østfold kommune trer i kraft. Flere av de fem kommunene som skal slås sammen, har samme navn på veier og gater i dag, skriver Smaalenenes Avis. Trolig blir det størst kamp mellom Askim og Mysen om hvem som får beholde Jernbanegata.