NRK Meny
Normal

Sover på sofaen i frykt for brann

Beboere på Jeløy i Moss frykter at det kan være en pyroman på ferde.

Beboere på Jeløy i Moss frykter at det kan være en pyroman på ferde.

KONTROLLERER: Politiet har begynt å patruljere området på Jeløy i Moss oftere nå etter at noen forsøkte å tenne på to hus i helgen.

I helgen oppdaget to av beboerne i veien Krabben i Moss at noen hadde forsøkt å tenne på kassene som er rundt varmepumpene på ytterveggen.

Sten Andersson, politiførstebetjent i Moss

SVIDD: Sten Andersson, politiførstebetjent i Moss, viser hvor noen har forsøkt å tenne på.

Foto: Tomas Berger / NRK

Hadde ilden fått tak kunne det gått veldig galt.

– Her er det en gammel trebebyggelse som ligger tett. Det skal ikke mye til før det tar fyr her. Når det tar fyr kan det bli virkelig store konsekvenser, sier Sten Andersson, politiførstebetjent i Moss.

Politiet har nå begynt å patruljere jevnlig i området.

Beboerne ønsker ikke å stå frem, men forteller at de ligger på sofaen i stua om nettene for å holde vakt og at de sover dårlig. Nabo Håvard Myhre skjønner godt at de er bekymret.

Håvard Myhre

REDDE: Håvard Myhre skjønner at beboerne er redde.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Jeg skjønner veldig godt at de er redde, i hvert fall de som ble utsatt for det på sine hus. Jeg har ikke blitt utsatt for det selv, men det kan jo skje. Husene her er hundre år gamle, så de brenner godt.

Moss Avis skrev først om brannforsøkene ble oppdaget ved 14.30-tiden lørdag. Politiet trenger hjelp fra folk som kan ha sett noe.

– Vi er interessert i alle opplysninger folk i området kan ha, sier politiførstebetjent, Sten Andersson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.