NRK Meny
Normal

Båten til Østfold-politiet stjålet

Politiet i Østfold ble frastjålet politibåten sin i løpet av helgen. Nå har den kommer til rette igjen, melder politiet.

Politibåten i Østfold

Det er denne båten som er stjålet fra politiet.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Båten var fortøyd i en bøye på Faratangen, skriver Østfold politidistrikt på Twitter.

Båten, en uniformert Targa 31, ble stjålet fra sin båtplass på Kråkerøy en gang mellom natt til søndag klokka 2 og mandag, tvitrer Østfold politidistrikt.

– Båten var sikret slik den skal etter alle forskrifter. Den ble fortøyd klokken 02.00 natt til søndag. Da ble den sikret med stålvaier, sier operasjonsleder Villy Meier til Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet ber publikum ringe inn tips dersom noen har sett båten i dette tidsrommet.

Mandag ettermiddag kom båten til rette igjen.

– I forbindelse med at vi ba publikum om tips, fikk vi flere henvendelser fra folk som hadde sett båten fortøyd på Faratangen, sier operasjonsleder Villy Meier til NRK.

Foreløpig har ikke politiet noe formening om hvem som står bak tyveriet.

Sjøtjenesten startet lørdag

Båten som ble stjålet er Østfoldpolitiets patruljebåt. Politiet i Østfold har også to andre båter, blant annet en Amitec 750 Sp som disponeres av Hvaler lensmannskontor.

Politibåten ligger vanligvis til kai på Værste på Kråkerøy, og er i bruk hele året. Men årets sjøtjeneste startet opp først lørdag ettermiddag.

Etter planen skulle båten brukes til å patruljere den drøyt 120 mil lange kystlinjen rundt øyer og fastland fra Akershus til svenskegrensen de neste sju ukene.

Meningen var at de totalt åtte ansatte på båten skulle være ute på sjøen i ti timer per dag, og kontrollere alt fra hastighet og promille til ulovlig oppførte bygninger og brygger.

Operasjonsleder Meier nekter for at saken er pinlig for politiet.

– Nei, det vil jeg ikke si. For oss er dette først og fremst veldig leit. Når noen virkelig vil stjele noe, så får de til det. Da hjelper det ikke at det er politiets eiendom, sier han til sa.no.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.