NRK Meny
Normal

Flytende OL-hotell ankom Fredrikstad

Under de olympiske leker i Sotsji ble cruiseskipet MS Thomson Spirit brukt som hotell. I dag ankom skipet Fredrikstad med cruiseturister fra England.

MS Thomson

MS Thomson Spirit ankom i dag Fredrikstad.

Foto: Anders Winlund / NRK

Ved 8-tiden i dag la skipet til ved Hydrogenfabrikken på Øra og der kommer en stor andel av passasjerer og crew ledes langs en forberedt løype via Hydrogenfabrikken og videre til Gamlebyen.

I Hydrogenfabrikken vil det bli servert øl, det blir vist kunst og cruisepassasjerene får oppleve andre aktiviteter. I gamlebyen skal skuespillere i historiske kostymer vil skape liv. De vil være rundt Bastionen, torget, vanntroa og museet – og overalt ellers.

– Det første de blir møtt med nå, er et industrisceneshow på kaia. Vi velger å løfte frem historien i stedet for å gjemme den bort. Her er det ingen bunadskledde piker, men industrikledde folk på trommer og dans, rett og slett, sier Maya Nilsen fra Visit Fredrikstad.

SE VIDEO: Slik ble cruisepassasjerene mottatt

Cruiseskip til Fredrikstad

Om skipet

MS Thomson Spirit som er eid av selskapet Holland America Line og leid ut til engelske Thomson Cruises.

Skipet ble bygget i 1983 og har tidligere båret navnet MS Nieuw Amsterdam, MS Patriot, Olympics, og Nieuw Amsterdam Spirit.

Skipet har 10 dekk som inneholder alt fra maskinrom, kabiner, svømmebasseng og alt et cruiseskip bør ha. Det er plass til 1254 passasjerer – i tillegg til et mannskap på rundt 520.

– Jeg har ikke hørt at det har vært noen problemer med innseilingen. Det er losene som har hatt ansvaret, og de er vant til dette, sier havnekaptein Per Christian Johansen.

Skipet skal ligge til kai i Fredrikstad til i ettermiddag.

Cruise i Fredrikstad

Elena Kristina Aspholm danset for cruisepassasjerene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene