NRK Meny
Normal

Nå går Bastøfergene igjen

Bastø Fosen opplyser at fergene går igjen og tar unna trafikken fortløpende. Politiet har innført kjettingpåbud i Moss.

Problemer for Bastøferga

Mannskapet på havna i Moss måtte i formiddag trå til med spader for å grave plass til lemmen, slik at bilene kunne kjøre av båten.

Foto: Svein Roger Jakobsen

Været som har kommet inn over Østlandet har lammet trafikken fullstendig i Moss sentrum.

Trafikkproblemene forplantet seg inn til sentrum og førte til at fergene på fergesambandet Moss-Horten måtte innstilles inntil videre.

Klokken 12.30 opplyser Bastø Fosen at fergene er i drift igjen og tar unna trafikken fortløpende. Fergene går imidlertid ikke etter ruteplanen.

– Politiet pålegger alle lastebiler som skal gjennom Moss, å legge på kjetting. Det anbefales å legge på kjetting for de som skal gjennom Horten også, opplyser Bastø Fosen på sine nettsider.

Det var lastebiler og vogntog som skapte problemene i Moss sentrum tidligere i dag.

Kø i Moss skapte problemer

– Det har oppstått en situasjon i Moss sentrum der hele trafikken er lammet både inn og ut av Moss. Det gjør at vi ikke får bilene av fergene og bort fra kaiområdet, sa administrerende direktør Øyvind Lund i Bastø Fosen til NRK i 10-tiden.

Lund fortalte da at man måtte få åpnet veiene og ryddet opp i trafikkproblemene i Moss sentrum før Bastøfergene kunne kjøre igjen.

– Inntil videre vil ingen av fergene gå på strekningen, sier Lund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.