NRK Meny
Normal

Bastøferga verst i landet

Hver niende bil må stå igjen på kaien fordi ferga er full.

Bastø Fosen, Moss-Horten

Ikke alle får være med Bastø-ferga.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det skriver VGnett mandag.

Det er langt unna politikernes mål om at maks to prosent skal kunne bli stående igjen slik.

Stadig problem mellom Moss og Horten

11,5 prosent av bilene måtte vente på neste avgang fordi ferga ikke hadde plass. Det gjør Moss-Horten til en av de aller verste strekningene i landet melder Opplysningsrådet for Veitrafikken .

Problemet mellom Horten og Moss er heller ikke nytt. I 2006 sto i gjennomsnitt 221 biler igjen hvert døgn, i 2007 hadde tallet steget til 511 ventende i året. I fjor gikk trafikken på strekningen ned en smule, og da måtte 467 biler i gjennomsnitt stå igjen.

Vurderer å be om en fjerde ferge

Rådgiver Edvard Sandvik i Statens Vegvesen, sier Vegvesenet nå vurderer å be Bastø Fosen stille med en fjerde ferge for å få bukt med problemet.

- På grunn av finanskrisen hadde strekningen mellom Moss og Horten et større fall i trafikken i fjor enn hva tilfellet var på veinettet for øvrig. Vi venter på at dette skal stabilisere seg før vi tar et slikt initiativ, sier Sandvik.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.