NRK Meny
Normal

Bastøferga verst i landet

Hver niende bil må stå igjen på kaien fordi ferga er full.

Bastø Fosen, Moss-Horten

Ikke alle får være med Bastø-ferga.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det skriver VGnett mandag.

Det er langt unna politikernes mål om at maks to prosent skal kunne bli stående igjen slik.

Stadig problem mellom Moss og Horten

11,5 prosent av bilene måtte vente på neste avgang fordi ferga ikke hadde plass. Det gjør Moss-Horten til en av de aller verste strekningene i landet melder Opplysningsrådet for Veitrafikken .

Problemet mellom Horten og Moss er heller ikke nytt. I 2006 sto i gjennomsnitt 221 biler igjen hvert døgn, i 2007 hadde tallet steget til 511 ventende i året. I fjor gikk trafikken på strekningen ned en smule, og da måtte 467 biler i gjennomsnitt stå igjen.

Vurderer å be om en fjerde ferge

Rådgiver Edvard Sandvik i Statens Vegvesen, sier Vegvesenet nå vurderer å be Bastø Fosen stille med en fjerde ferge for å få bukt med problemet.

- På grunn av finanskrisen hadde strekningen mellom Moss og Horten et større fall i trafikken i fjor enn hva tilfellet var på veinettet for øvrig. Vi venter på at dette skal stabilisere seg før vi tar et slikt initiativ, sier Sandvik.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.