Bastø Fosen setter inn ekstraavganger på grunn av brokollaps

Biler har ventet i timevis på fergekaia på grunn av trafikkøkning etter at Skjeggestadbrua i Vestfold kollapset. Nå settes det inn flere avganger.

Biler kjører ut av Bastøferga

KØER: Det har vært lang ventetid for å ta ferga mellom Moss og Horten.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Bastø Fosen øker antallet avganger for ferga Bastø 5 mellom Moss og Horten. Fra og med tirsdag settes det inn seks ekstra avganger i døgnet på hverdagene.

– Vi ser at trafikken på fergesambandet mellom Moss og Horten har økt noe etter hendelsen på Skjeggestadbrua på E18 i Vestfold. I tillegg er en av Bastøfergene til årlig vedlikehold. For å redusere ventetiden for de reisende øker vi derfor antallet avganger på ferjen Bastø V midlertidig, sier Terje Arnesen i Statens vegvesen.

Lang ventetid

Skjeggestadbrua

STENGT BRO: Etter at Skjeggestadbrua i Vestfold kollapset har trafikken på Bastøfergene økt.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

Etter at Skjeggestadbrua i Vestfold kollapset i begynnelsen av februar har trafikken med fergene over fjorden økt med åtte prosent.

Forrige uke måtte lastebiler vente inntil to og en halv time på enkelte avganger mellom Horten og Moss, fortalte leder i Lastebileierforbundet i Østfold, Erik Graarud.

Mandag kveld er det minst én time ventetid fra Moss.

For hvert time en lastebil står og venter koster det ifølge lastebileierforbundet mellom 900 og 1000 kroner.

Ekstra bemanning

Kapasiteten til å ta unna trafikken er redusert fordi Bastø Fosen har lovpålagt vedlikehold på fire av ferjene i perioden 5. januar til 15. mars.

Fra tirsdag setter selskapet inne ekstra bemanning, så det blir tre ekstra avganger fra Moss og tre fra Horten.

– Bastø V vil være i drift mandag til fredag klokken 08.00–19.30. Det betyr rutestart 3,5 timer tidligere på dagen enn vanlig, og én ekstra time på kvelden. Rutene i helgene forblir stort sett uendret, sier Øyvind Lund, administrerende direktør i Bastø Fosen.