NRK Meny
Normal

Barneverngründer anmeldt for vold

En barneverngründer i Østfold er politianmeldt for vold mot barnevernsbarn på sin egen institusjon.

Bufetat region øst anmeldte saken mot Kjetil Holteberg i Trøgstad straks de fikk vite om anklager fra flere barnevernsbarn.

– Vi besluttet at vi ønsket å politianmelde når det var så alvorlige forhold som ble meldt, forteller avdelingsdirektør i Bufetat Aase Kopperud.

Kvelertak og «grisebank»

Kvelertak, turer i skogen for å få straff, og uttrykk som «grisebank» er også brukt når barn forteller om sine opplevelser på institusjonen Krageviken.

Fylkesmannens tilsynsavdeling og Bufetat region Øst handlet raskt da de ble kjent med sakene fra barnevernet i tre ulike kommuner.

– Vi sikret jo situasjonen for ungdommene ved ekstra tilsyn fra oss og fra fylkesmannen, og ved at daglig leder og eier fratrådte driften, forteller Kopperud.

- Jeg forstår ikke

Politiet bekrefter at de nå etterforsker nå saken der Kjetil Holteberg på Krageviken private barnevernsinstitusjon blir anklaget for å ha brukt vold mot barnevernsbarna.

Til NRK Østfold sier Holteberg at han avviser alle beskyldningene.

– Jeg stiller meg rimelig uforstående til dette. Jeg forstår ikke hva dette er for noe, men jeg må få lov til å forklare meg når den tiden kommer, sier han.

Holteberg har ikke hørt om voldsanklagene i anmeldelsen hverken fra politiet, fylkesmann, barnevern i klientenes kommuner eller Bufetat region Øst.

Han er sjokkert, men ser frem til å bli løst fra taushetsplikten i en eventuell rettssak.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.