NRK Meny
Normal

Barneskole utsatt for hærverk

23 ruter er knust og skolebygget fullt av glasskår. Hovin barneskole i Spydeberg har vært utsatt for grovt hærverk.

Hærverk Hovin skole

Vinduene på Hovin skole er knust med stein i pinsen.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Ruteknusingen ble oppdaget tidlig mandag kveld, av en lærer som tilfeldigvis kom innom skolen.

– Det ser ikke ut her. Det er glass overalt. Jeg håper vi klarer å få ryddet opp i løpet av kvelden så skolen kan drives så normalt som mulig i morgen, men da må vi ha hjelp av forsikringsselskapet. Det er for mye glass til at vi klarer det selv, sier assisterende rektor Tiina Sørensen.

Får beskjed i kveld

Både ansatte og politi er på plass på skolen mandag kveld. Politiet for å gjøre åstedsundersøkelser, ansatte for å for å få oversikt over skadene, og forsøke å gjøre barneskolen klar for elever igjen fra tirsdag morgen

– Hvis skolen ikke kan drives som normal tirsdag, får foreldre og elever beskjed i løpet av kvelden, sier assisterende rektor Tiina Sørensen.

Fikk knuse i fred

Rutene er knust med stein, og ruteknusingen har skjedd på baksiden av skolen. Det har gått verst ut over gangene, personalrom og lærerarbeidsplasser.

– De som har gjort dette, har nok valgt denne siden av skolen fordi det er her det er minst fare for å bli sett av forbipasserende på veien. Jeg håper likevel at noen kan ha sett eller hørt noe som kan bidra til å oppklare hærverket, sier Sørensen.

Også politiet etterlyser tips i saken.

Hovin skole ligger i Spydeberg kommune. Skolen har ca. 300 elever fordelt på 7 klassetrinn.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.