Barnehage glemte 3-åring på bussen

Den lille jenta ble tatt vare på av bussjåføren og en bekymret passasjer etter å ha blitt glemt igjen på bussen mellom Sarpsborg og Fredrikstad.

Glommaringen

Jenta ble glemt igjen på Glommaringen mellom Sarpsborg og Fredrikstad torsdag ettermiddag. Barnehagen beklager hendelsen.

Foto: Sara Vilde Solås/NRK

– Hadde det vært mitt barn, så hadde ikke jeg hatt tillit til barnehagen igjen. Jeg kjente at jeg fikk frysninger over hele kroppen.

Det forteller den bekymrede passasjeren som tok vare på den tre år gamle jenta som satt alene på bussen mellom Fredrikstad og Sarpsborg torsdag ettermiddag.

Passasjeren var på vei til en annen barnehage for å hente sin egen datter på to år, da det kom en mann bort og fortalte at det satt ei jente som gråt bakerst i bussen.

Jenta hadde da sittet alene på bussen i minst 15 minutter.

Busselskapet bekrefter

Ifølge den bekymrede passasjeren, som ønsker å være anonym, klarte ikke jenta å snakke fordi hun gråt. På spørsmål om hvor gammel hun var hadde jenta holdt tre fingre opp i luften.

– Hun hadde på seg en vest med navnet til en barnehage på. Hun fikk sitte sammen med meg frem til jeg måtte gå av bussen. Etter det tok sjåføren seg av henne på veien videre. Han ringte til sentralen, forteller hun.

Fra bussentralen gikk det en ny telefon videre til barnehagen, som fikk beskjed om at jenta satt igjen på bussen.

– Jeg kan bekrefte episoden. Barnet ble tatt godt vare på av sjåføren, sier regiondirektør Østfold Birger Ljunggren i Nettbuss til NRK.

Barnehagen beklager

Teamlederen i den aktuelle barnehagen bekrefter overfor NRK at det var de som hadde glemt igjen jenta.

Barnehagen hadde vært på tur med 16 barn og fem voksne, men da de hadde gått av bussen og telt barna, oppdaget de at ett av barna manglet.

– En av de voksne hoppet på en buss som kom rett bak, for å prøve å stanse bussen, uten å klare det. Det ble bestemt at barnet skulle være med på hele runden, også skulle en voksen ta imot i enden. Barnet fortalte den ansatte at hun hadde sovnet, så begynt å gråte, og at sjåføren hadde tatt vare på henne.

Teamlederen er selv på ferie og ikke i barnehagen da episoden skjedde, men har fått beskjed om at moren til jenta ble informert om hendelsen da hun kom for å hente barnet.

– Pedagogisk leder tok moren til side og fortalte om hva som hadde skjedd. Hun hadde tatt det ganske greit, men hun syntes ikke det som hadde skjedd var noe morsomt.

Hvordan kan dette skje?

– Vi har rutiner når vi er på tur. Blant annet refleksvester med barnehagens navn og nummer på. Dette var en glipp i rutinene. Det er høyst beklagelig.

NRK.no har ikke lykkes i å komme i kontakt med barnets foreldre.