NRK Meny
Normal

Barnefaren siktet etter dødsbrann

Den kriminaltekniske rapporten etter dødsbrannen i Eidsbergveien i Rakkestad i januar er klar. Faren til den tre år gamle jenta som døde er siktet for ved uaktsomhet ha forårsaket brannen.

Boligbrann Rakkestad

Det stod kraftige flammer opp fra taket i boligen i Eidsbergveien. Det tok to timer før brannvesenet fikk kontroll på brannen.

Foto: NTB scanpix

Rapporten konkluderer med at brannen 16. januar startet på komfyren i boligen.

– Brannårsaken er etter all sannsynlighet at feil plate på komfyren på kjøkkenet var slått på. På den påslåtte platen sto det en skjærefjøl i plast som tok fyr, sier politiadvokat Elisabeth Rastad i Østfold politidistrikt til NRK.no.

Leietaker siktet

Blomster utendor brannbolig i Rakkestad

Rakkestad-beboere viste sin medfølelse utenfor bygget der den fatale brannen oppsto.

Foto: Glenn Thomas Nilsen
Boligbrann i Rakkestad

Store styrker fra nødetatene rykket ut til brannen.

Foto: Kristoffer Bjørglund

To personer døde av kullosforgiftning etter den voldsomme brannen i det kombinerte bolig- og næringsbygget. Det var en 26 år gammel kvinne og hennes tre år gamle datter.

Rastad bekrefter at faren til den tre år gamle jenta er siktet etter straffelovens paragraf 151, som går på å ved uaktsomhet ha forårsaket en brann.

Mannens forsvarer Tone Monclair ønsker ikke å kommentere siktelsen.

– Vi ønsker ikke å kommenter saken på det nåværende tidspunktet.

Politiadvokat Rastad forteller at saken fremdeles er under etterforskning.

– Vi venter fremdeles på en del tekniske svar, og håper at etterforskningen vil være ferdig til sommeren. Det er enda en del spørsmål som ikke er avklart.

– Når saken er ferdig etterforsket, vil den bli sendt til statsadvokaten i Oslo som eventuelt tar ut tiltalebeslutning i saken, sier hun.

Sea King fikk ikke landet

Alle nødetatene rykket ut til den kraftige boligbrannen i Eidsbergveien i 9-tiden 16. januar. Det var forbipasserende som meldte fra om røykutvikling fra et tak.

Det tok nærmere to timer før brannvesenet fikk kontroll på flammene.

En luftambulanse og et Sea King redningshelikopter ble sendt til stedet, men klarte ikke å lande på grunn av været.

– Helikopteret ble tilkalt, men det var ikke mulig for dem å komme inn i området på grunn av ising, opplyste vakthavende ved Hovedredningssentralen på Sola.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sykehuset tester nye kreftmedisiner

    Flere får kreft i Østfold enn ellers i landet. Derfor jobber sykehuset med å tilby pasienter mulighet til å være med i studier for å prøve ut nye, lovende medisiner, sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset.

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK