NRK Meny
Normal

Barnefamilie tatt med 2,3 kilo kokain

Med tre barn på syv og ti år ble familien stanset på Svinesund med 2,3 kilo kokain bilen.

2,5 kilo kokain tatt på Svinesund

Her er den ene av de to pakkene som tilsammen inneholdt 2,5 kilo kokain.

Foto: Tollvesenet

Familien kom kjørende over grensen tidligere i høst, men politiet har holdt tilbake informasjon om saken av hensyn til etterforskningen.

Barna sendt til Tyskland

– Vi ante en mistanke til barnefaren, og besluttet å ransake. I bukselinningen på mannen fant vi to pakker som inneholdt kokainen, sier kontorsjef Wenche Fredriksen hos tollvesenet på Svinesund.

I bilen satt tre små barn. En på syv år og to på ti år. Familien kommer fra Albania, men er bosatt i Tyskland. Barna ble tatt hånd om av barnevernet og etterhvert overført til Tyskland.

– Barna ble overført til familien i Tyskland, forklarer påtalejurist Kåre Solvoll i politiet.

Skulle få penger

Han ser alvorlig på at det var barn helt ned i syvårsalderen med under smuglingen.

– Saker blir generelt mer alvorlig av at det er så unge barn med i en så grov smuglersak, sier Solvoll til NRK Østfold.

Faren forklarte at han var kurer, og skulle få to tusen euro for smuglingen. Både faren og moren til barna som er i begynnelsen av 30-årene sitter varetektsfengslet i påvente på at saken kommer opp for retten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Smuglet over 30 kilo tobakk

    Et par fra Syria ble tatt med 32,5 kilo tobakk i Rømskog ved 13-tiden tirsdag ettermiddag. Bilen de kjørte ble fanget opp av tollernes kamera på grensen, og de to ble brakt til lensmannen på Ørje. Det viste seg at de er asylsøkere i Sverige, så de blir utvist tilbake dit. Med seg på veien får de et forelegg på 100.000 kroner.

    Smuglet tobakk i Rømskog
    Foto: Tolletaten
  • Samarbeider om stort lagerbygg

    Borregaard og Borg Havn vil bygge et lagerbygg for lignin på Øra i Fredrikstad. Bygget kan bli 17.000 kvadratmeter stort, og stå ferdig til sommeren 2019, hvis planen blir en realitet. Meningen er å kutte ned på veitransport av råstoff til Borregaards produksjon, opplyser selskapet.