NRK Meny
Normal

Utsetter avgjørelsen om Barnas Fredsverden

Bystyret i Moss ønsker Opplevelsessenteret Barnas Fredsverden, men vil ikke forplikte seg før risikoen er grundig vurdert.

Barnas Fredsverden
Foto: Code: architecture

Det har vært knyttet stor spenning til mandagens bystyremøte. Men etter en lang debatt ble det formanskapets forslag som vant fram, og dermed utsettes avgjørelsen. Bystyret ønsket ikke å fatte et vedtak som forplikter kommunnen, men vedtok å gå videre med prosjektarbeidet.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen, tror likevel at Barnas Fredsverden vil bli etablert, og han håper de klarer det til 2014.

Har dere mistet troen på prosjektet?

-Jeg vil ikke si det. Nå skal jeg ikke uttale meg for alle de 24 som stemte for dette i Bystyret. Men jeg opplever at et bredt flertall er opptatt av at vi sikrer oss, at vi har vurdert risikoen før vi som kommune sier ja til dette prosjektet - med den økonomine som vi har.

Mens Ap og Sv var klare til å stemme ja da saken ble behandlet i formannskapet 30. januar, valgte posisjonen å utsette vedtaket. Dette på tross av at rådmannen anbefalte politikerne å gi sin støtte til Barnas Fredsverden.

Bakgrunnen var at partiene ønsket å kvalitetssikre tallene ytterligere før man sa ja til å stille opp med 20 millioner kroner til driftsstøtte, samt en husleiegaranti.

Utsettelsen skapte sterke reaksjoner fra opposisjonen og initiativtagerne, som vil ha senteret på plass i tide til jubileumsåret 2014.

Høegh Eiendom, som skal bygge senteret, har også understreket viktigheten av å få Barnas Fredsverden ferdig til jubileumsåret.

– Alle de borgerlige partiene ønsker å realisere prosjektet. Men når det er snakk om så mye penger, så er vi avhengig av å kvalitetssikre tallene. Det er skattebetalernes penger det er snakk om og da fortjener prosjektet en grundig gjennomgang, sa Erlend Wiborg til NRK.no før mandagens bystyremøte.

Aps Tomas Colin Archer mener at kommunen har alt å tjene på å si ja.

– Barnas Fredsverden er et veldig bra prosjekt, som allerede er god kvalitetssikret. Senteret vil sette Moss på kartet på en helt unik måte, sier Archer til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elger ved E18

    To vandrende elger har ført til at E18 ved Homstvetkrysset er stengt i en kort periode, mens politiet prøver å få kontroll på dyrene.