Barn var brannstiftere

I det siste har det vært flere småbranner i Halden. Onsdag brant det ved badestedet Engevika - og politiet mistenker en guttegjeng.

Skogbrann i Våler
Foto: Trond Berg / NRK

Politiet regner med at en guttegjeng i 12-13 årsalderen kan stå bak brannen - og oppfordrer nå foreldre til å snakke med sine barn om den store skogbrannfaren i Østfold.

Store konsekvenser

Onsdag brant det i vegetasjon rundt badeplassen, men faren var stor for at det også kunne tatt fyr i skogkanten.

- Brannen i Engevika kunne fått mye større konsekvenser hvis det hadde tatt fyr i skogen i området. Det er fryktelig tørt om dagen, og da blir brannen fort veldig stor, sier Ole Hermansen, krimsjef i Halden-politiet.

- Snakk med barna

- Jeg vil oppfordre foreldre til å snakke med barna sine og opplyse dem om konsekvensene og hvilken fare det ligger i å bruke bar ild ute i naturen nå, sier Hermansen.

Politiet vil nå ta en prat med de mistenkte guttene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte ruset i 130 kilometer timen

    En 46 år gammel mann kjørte motorsykkel i amfetaminrus i 130 kilomter i timen. Kjøringen fant sted på E6 i Ski i midten av september. Fartsgrensen på stedet er 110. Fredrikstad tingrett har gitt 46 åringen en betinget dom på fengsel i 30 dager. Mannen må betale en bot på 10.000 kroner, og han mister førerkortet for en periode på 15 måneder.

  • – Rammer matproduksjonen vår

    – Regjeringas landbruksmelding vil få store konsekvenser for Østfold over tid og rammer matproduksjonen i distriktet kraftig, det mener leder i Østfold Bondelag, Martha Mjølnerød. Landsbruksmeldinga, som ble lagt fram i dag, legger rammer for framtida. Blant annet ønsker Regjeringa å fjerne målet for økologisk matproduksjon, de vil ha mer konkurranse, større gårdsenheter og kutte i melkekvotene. Landbruksmelding skal vedtas av Stortinget.