Barker seg til festivaltrøkk

Kenneth Hansen, en av arrangørene, regner med storinnrykk, selv om regnværet har ført til ekstra arbied foran dagens åpning.

Spydeberg Rock Festival bark

Festivalens ledere vil ikke la været legge demper på festivalen.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Arrangørene har brukt dagen til å dekke deler av festivalområdet med bark, for å forebygge et eventuelt gjørmebad foran scenene. været skal ikke få legge noen demper på stemningen, lover Hansen.

Kenneth Hansen lover bra trøkk i årets Spydeberg-rock; Den tredje i rekken.

Den tredje Spydeberg Rock Festival starter i kveld. Kenneth Hansen lover skikkelig trøkk.

Festivalfolket får i kveld blant annet et eksklusivt møte med DDR - partybandet som frontes av Atle Antonsen og flere kjente norske komikere og TV-personligheter.

Skjønt, i DDR er han kjent som Attila, Vokalist und Pfeifenspieler.

- Vårt ideal er at det ikke skal være noen som helst overraskelser i løpet av en DDR-konsert, så vi ønsker å forsøke å være så like som mulig hver eneste gang, sier Antonsen.

- For de som ikke har sett oss før skal vi egentlig være en gave. Det er vår store plan.

Parteiband med lang erfaring

Atle Antonsen

Atle Antonsen, her som Kong Arthur fra musikalen Spamalot. I kveld er han Vokalist und Pfeiffenspieler Attila på scenen i Spydeberg.

Foto: May B Langhelle

DDR har holdt på i 15 år med å spille norske hits på tysk. Det begynte med at bandet ga ut en plate bare med DDE-låter på tysk. Så fulgte de opp med langspiel-platten "Norwegische Superknüller", som betyr "Norske superhits".

- Der hadde vi de største hit'ene jeg vil påstå Norge noengang har hatt, alt fra Jannicke's 'Svake menneske' til Raga Rockers 'Noen å hate'

- Dette er da pakket inn i en slags tysk bayer-stenket rock med et ti-manns orkester, utdyper Atle Antonsen.

- Så det er rett og slett et godt, gammeldags fyrverkeri.

Spydeberg er vel et slags høydepunkt for dere nå?

- Definitivt. Vi kjører to konserter, hvorav Spydeberg er den andre. Så det er rett og slett eneste mulighet til å oppleve bandet i år. I fjor var vi på turné i Barcelona og Rjukan. Og i år altså Oslo og Spydeberg; Et naturlig sted å avslutte årets turne.

Hjemmebane i kveld

Med en bandsjef fra Askim i keyboardist Thomas Sørlie, føler Attila det å spille i Spydeberg nesten som å komme hjem.

- Østfold går rett inn i hjerterota på dette her, tror jeg. Østfoldingenes interesser er jo stort sett grisekjøtt og øl. Det er jo det vi også driver med. Sånn sett tror jeg vi er på hjemmebane.

- Det viser seg også gjennom typen Thomas Sørlie, som spille klaviar og er fra Askim. Det er nær nok til at Spydeberg er dekket, har jeg forstått.

Scenen Spydeberg Rock Festival

Festivalscenen venter på 'tyskerne'.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Som 'tyskerne', og dermed opptatt av å feriere i Norge, hva er det beste dere opplever i Østfold?

- Med vår tyske mentalitet må vi innrømme at det eneste vi er skeptiske til nå er været. Det ser rett og slett for bra ut. Vi egner oss best i overskyet og ruskeregn. Får håpe det begynner å regne utover kvelden.

- Når det gjelder tyskere selv, så er det en del av dem som tumler seg bort i påskefjellet også. Derfor har vi tilrettelagt fjellvettreglene på tysk, i tilfelle en ekte tysker skulle forville seg på konserten.

Til slutt en hilsen til fansen?

- Ja, men jeg kan si det på norsk: Dette er hva du vil ha. Diese ist was du haben willst.