Bård Hoksrud fikk oppleve trafikkaoset

Fremskrittspartiet i Moss er utålmodige etter å løse trafikkproblemene. Fredag inviterte de statssekretær Bård Hoksrud fra eget parti på besøk.

Norges største fergesamband gir Moss 5000 biler i døgnet og 1,7 millioner biler i året. Fremskrittspartiet i byen er utålmodige etter å løse trafikkproblemene, og i dag inviterte de statssekretær Bård Hoksrud fra eget parti på besøk - slik at han kunne oppleve kaoset selv.
1,7 millioner biler i året, 5000 i døgnet. Frp i Moss er utålmodige etter å løse trafikkproblemene som Norges største fergesamband gir byen. I dag inviterte de statssekretær Bård Hoksrud fra eget parti, slik at han kunne oppleve kaoset selv.

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) var fredag i Moss for å oppleve trafikken gjennom sentrum.

Norges største fergesamband gir Moss 5000 biler i døgnet og 1,7 millioner biler i året.

Midt i ettermiddagsrushet fikk statssekretæren fra samferdselsdepartementet oppleve trafikkmengden gjennom Moss sentrum på nært hold.

– Det lukter jo eksos når du stoppet litt opp, sier Hoksrud mens bilene kjører forbi.

– Spesiell situasjon

Trafikkaos i Moss

Fergeforbindelsen fører til at 5000 biler kjører gjennom Moss daglig.

Foto: Petter Larsson / NRK

Her passerer 5000 biler i døgnet fra Norges største fergeforbindelse, riksvei 19 over Oslofjorden. I tillegg kommer den lokale trafikken gjennom sentrum.

Partikollegene i Moss vil at regjeringen skal prioritere løsninger på problemet raskere og Hoksrud er lydhør.

– Dette er en helt spesiell situasjon. Det er ikke en normal type bypakke-situasjon, fordi det er på mange måter en viktig gjennomfartsåre på hovedveinettet vårt. Derfor må vi se hva vi kan få til for å få fremskyndet dette, sier han.

Håper på løsning

Erlend Wiborg

Erlend Wiborg (Frp) håper problemet snart kan løses.

Foto: Kjell-Olav Nordberg

Utfordringene oppleves som akutte i Moss, mange ønsker seg en fergefri forbindelse i form av bro eller tunneler for å få bilene vekk fra sentrum.

– Jeg tror det ligger en del år frem i tid. Jeg tror det nå handler om å finne en god løsning rask på den veksten som vi ser at kommer, og prøve å løse den på kortsiktig basis. Så må man komme tilbake til dette med en fergefri forbindelse, sier Hoksrud.

Partikollega Erlend Wiborg håper løsningen kan være i sikte.

– Jeg har store forhåpninger nå. Nå som regjeringen bruker mer penger på det sentrale Østlandet og der det bor folk, vil det gange bilistene, sier han.