NRK Meny
Normal

Banken spytter inn penger i MFK

Er en av investorene som forsøker å redde klubben.

Melløs Stadion

Det jobbes fortsatt for å berge Moss Fotballklubb. I kveld skal medlemmene informeres om situasjonen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

For en uke siden satt Moss Fotballklubb deadline for å berge klubben. Ledelsen valgte å utsette fristen en uke. En uke er gått, men fortsatt er det ingen som har vært villige til å friskmelde klubben.

En av bedriftene som jobber for å redde klubben er Sparebank 1 Østfold og Akershus. De har nå spyttet inn penger i håp om at klubben overlever.

– Vi har kommet med et tilbud vi kan være med å støtte opp om. Det som det står på er klubbens kreditorer, sier informasjonskonsulent Elisabeth Andenæs Torp.

– Vi jobber sammen med klubben, og det er flere som er på banen for å prøve å se hva som kan gjøres, sier hun.

Hvor mye penger banken har gått inn med eller hvor mye som skal til for å friskmelde klubben vites ikke.

LES OGSÅ:

Informerer medlemmer i kveld

Den økonomisk skakkjørte klubben har denne sesongen hengt etter på de fleste områdene, både lønnsutbetalinger og reiseutgifter til kamper har vært problematisk. Den kortsiktige gjelda til klubben er det som kan slå Moss FK konkurs.

– Jeg har ikke lyst til å si noe om innholdet i avtalen med Sparebank 1, annet enn at de er en av våre mest naturlige samtalepartnere, sier styremedlem i Moss Fotballklubb, Fredrik Scheinert.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mye penger som mangler for at klubben kan gå konkurs.

– Vi har et infomøte på Melløs i kveld. Vi vil informere våre medlemmer først, sier han.

Det er først og fremst avgifter til det offentlige som det haster å få innbetalt.

LES OGSÅ: – Kanskje like greit å få slått klubben konkurs

Tenker ikke på stadionnavnet

Klubben har også fått rettighetene til å selge stadionnavnet. Der håper klubben å få inn to til fem millioner kroner.

– Dette er ikke noe vi prater om nå. Først må klubben berges, så får vi se hva som er på stadion fremover, sier Andenæs Torp i Sparebank1 Østfold og Akershus.

Leder i Moss Fotballklubb, Geir Henæs, ønsket i går ikke å kommentere situasjonen. Det har heller ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Henæs tirsdag morgen.

I kveld inviterer klubben til informasjonsmøte på Melløs Stadion. Arbeidet med å redde klubben er eneste post på programmet.

LES OGSÅ:

Flere nedturer på Melløs

Moss FK ble seriemester i 1987 med Nils Arne Eggen som trener. Året etter møtte laget blant annet Real Madrid i Europacupen.

Moss spilte sin siste sesong i eliteserien i 2002. Siden den gang har det gått sakte, men sikkert nedover.

Det eneste unntaket kom i 2005 da Knut Tørum var trener. Med bergenseren bak roret var klubben 45 minutter unna opprykk til eliteserien, men Sandefjord snudde den siste seriekampen – dermed måtte moss spille kvalifisering.

I kvalifiseringsspillet gikk det heller dårlig da Molde var motstander og Moss måtte til med en ny sesong i førstedivisjon.

SE VIDEO: Moss vant serien i 87

Video Moss vant serien

Moss vant serien

Reddet plassen på høsten

Klubben holdt plassen på nest øverste nivå helt til i fjor, da var det slutt på en lang MFK-æra i landets to øverste divisjoner.

Årets sesong i andredivisjon har blitt alt annet enn en parademarsj for de gulsorte. Men etter en bedrøvelig start på sesongen tok kråkene tak og tok de nødvendige poengene for å berge plassen.

Dermed er Moss sportslig kvalifisert for spill i andredivisjon neste sesong – og nå er de økonomisk kvalifisert også.

LYD: hør reaksjoner etter Real-Madrid–Moss

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slåssing på Lisleby

    Politiet måtte rykke ut for å stanse en slåsskamp på Lisleby i Fredrikstad søndag morgen. Det skriver Fredriksstad Blad. Politiet sier til avisen at det var MC-folk, og mest sannsynlig medlemmer av motosykkelklubben Outlaws. En person skal være sendt til legevakt med skader i hodet.

  • Økning i pasienterstatninger

    Utbetaling av pasientskadeerstatninger går opp i Østfold. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Antallet saker har økt fra 122 i første halvår i fjor, til 132 i samme periode i år. Også utbetalingene har økt fra 15,5 til 23,5 millioner i samme periode. På landsbasis har antall saker gått ned i samme periode.