Hadde bagetter med amfetamin i sekken

Togpassasjeren hadde bagetter i sekken sin. Det spesielle var at to av bagettene var fylt med amfetamin.

Baguett med amfetamin

Amfetamin var skjult i bagetter.

Foto: Tollvesenet

Midt i september kom en 30-årig portugiser med utenlandstoget fra Göteborg. Han hadde vært innom Nederland på veien. Der hadde han kjøpt 200 gram amfetamin, som han pakket inn i to bagetter.

Betalte for reisen

Baguetter med amfetamin

Mannen hadde tre bagetter i sekken sin. I to av dem var det skjult amfetamin.

Foto: Tollvesenet

Mannen hadde aldri tidligere vært i Norge, men hadde en bekjent i Trøndelag. Han hadde avtale med denne mannen, en 35-åring, om at han skulle få noe av narkotikaen. Trønderen betalte for togbilletten fra Sverige til Oslo og fra Oslo til Trondheim. Bilag på dette ble funnet i bagasjen til 30-åringen.

Begge forklarte at stoffet hovedsakelig var til eget bruk, men de så ikke bort fra at også andre kunne få noe av det.

Da politiet pågrep 35-åringen, noen uker etter at portugiseren ble tatt på toget, ble det funnet marihuana hjemme hos ham.

Tilstod i retten

I forrige uke møtte de to for tingretten i Moss, og begge tilstod de faktiske forhold. Påtalemyndigheten la ned påstand om fengsel i et år for begge.

Tingretten slår fast at portugiseren har innrømmet at han smuglet narkotikaen til Norge. Trønderen har innrømmet at han finansierte reisen og skulle ta imot en del av stoffet.

Moss tingrett er enig i påtalemyndighetens forslag til straff og har dømt de to til fengsel i et år. Begge har vært fengslet siden de ble pågrepet, og tiden i varetekt blir trukket fra.

Det er ikke første gang tollerne finner narkotika gjemt i matvarer. I fjor sommer ble det funnet ikke mindre enn 6,3 kilo amfetamin gjemt i brød. I mars 2013 ble det funnet 3,5 kilo amfetamin gjemt i spann med surkål.

Amfetamin i surkål

For et par år siden fant tollerne amfetamin gjemt i spann med surkål.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil mot tre i Sarpsborg

    Nødetatene er på vei til Kurland i Sarpsborg der en bil har kjørt inn i et tre, melder politiet på Twitter.

  • Mistanke om promille

    Laster Twitter-innhold