NRK Meny
Normal

Ba om fire års fengsel for voldtektstiltalt

Aktor Lene Hammersland ba om fire års fengsel for en mann som stod tiltalt for å ha voldtatt en sovende kvinne.

Fredrikstad tingrett

Hovedforhandlingen ble behandlet i Fredrikstad tingrett onsdag og torsdag.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Mannen i slutten av 40-årene nektet straffskyld da rettssaken mot ham startet i Fredrikstad tingrett onsdag.

Han møtte i retten tiltalt for å ha voldtatt en sovende kvinne i en bolig i Fredrikstad i februar i fjor. Kvinnen skal ifølge tiltalen også ha vært ruset og ute av stand til å motsette seg handlingen.

Aktor, statsadvokat Lene Hammersland, la ned påstand om fire års fengsel for mannen. Det ble også lagt ned påstand om 150.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Advokat Harald Otterstad forsvarer mannen i 40-årene. Han la ned påstand om full frifinnelse for sin klient. Forsvareren mente det knapt fantes bevis for at det faktisk var gjennomført et samleie.

– Jeg må si at det er veldig mye i påtaleenhetens bevisgrunnlag som jeg mener ikke holder mål. Og ut fra bevisbyrdereglene som gjelder, så må jeg si at jeg vil jeg bli forundret dersom han blir dømt på dette bevisgrunnlaget, forteller Otterstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.