NRK Meny
Normal

Ba om 13 år for giftdrap

Aktor ba om 13 års fengsel for en spritsmugler (50) fra Moss som ble kjent skyldig i to tilfeller av giftdrap i Borgarting lagmannsrett.

Metanol (illustrasjonsbilde)
Foto: Arash A. Nejad / Scanpix

Statsadvokat Tor Henning Knudsen ba om 13 år fengsel for 50-åringen. Ankesaken ble avsluttet onsdag.

Om en uke er straffeutmålingen klar.

- Vi trodde vi skulle fått den i dag, men de trengte mer tid, sier 50-åringens forsvarer, Bjørn Haugen, til Moss Dagblad.

To omkom

To personer omkom i 2002 etter å ha drukket den metanolholdige spriten.

50-åringen fra Moss ble dømt til tolv års ubetinget fengsel i Moss tingrett i april 2005. Både der og i ankesaken hevdet mannen at han ikke ante hva metanol var, da han solgte den farlige spriten.

For de to andre som ble dømt i ankesaken, har aktor lagt ned påstand om ubetinget fengsel i 20 og 17 måneder. 50-åringen forbereder nå sin anke til Høyesterett.

(NTB)

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Eker designer Saab-radar

    Eker design i Fredrikstad har designet en ny radar for flyprodenten Saab. For ni år siden forsøkte Bård Eker å kjøpe bilprodusenten Saab. Det gikk ikke. Nå lanserer Saab sin Giraffe 1X med Eker-design.

  • Amerikansk kampfly på besøk

    Ifølge Teknisk Ukelbad kommer det amerikanske superflyet F22 Raptor på besøk til Norge. Flytypen, som amerikanerne ikke eksporterer til noen, er aktuell for sporadiske besøk på Rygge. Der skal amerikanerne bygge hangarer og fasciliteter til blant annet F22 Raptor. Denne gangen skal flyene trene sammen med de nye F35-flyene på Ørlandet.