NRK Meny
Normal

Ba om 13 år for giftdrap

Aktor ba om 13 års fengsel for en spritsmugler (50) fra Moss som ble kjent skyldig i to tilfeller av giftdrap i Borgarting lagmannsrett.

Metanol (illustrasjonsbilde)
Foto: Arash A. Nejad / Scanpix

Statsadvokat Tor Henning Knudsen ba om 13 år fengsel for 50-åringen. Ankesaken ble avsluttet onsdag.

Om en uke er straffeutmålingen klar.

- Vi trodde vi skulle fått den i dag, men de trengte mer tid, sier 50-åringens forsvarer, Bjørn Haugen, til Moss Dagblad.

To omkom

To personer omkom i 2002 etter å ha drukket den metanolholdige spriten.

50-åringen fra Moss ble dømt til tolv års ubetinget fengsel i Moss tingrett i april 2005. Både der og i ankesaken hevdet mannen at han ikke ante hva metanol var, da han solgte den farlige spriten.

For de to andre som ble dømt i ankesaken, har aktor lagt ned påstand om ubetinget fengsel i 20 og 17 måneder. 50-åringen forbereder nå sin anke til Høyesterett.

(NTB)

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.