NRK Meny

Avviser svindelpåstander

Lastebileiernes forbund mener Statens vegvesen tar feil, når de anklager tungtransportsjåfører for å bruke personbilbrikker i bomstasjonene.

– Våre medlemmer viser frem skriftlige Auto-PASS-bekreftelser på gyldige bombrikker for tung bil. Lastebilene blir likevel definert som lett bil, altså personbil i Statens vegvesens datasystemer, sier administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo.

Vogntog
Foto: Odd Skjerdal / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

  • Knuste moskévindu

    Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.