NRK Meny
Normal

Avviser Ryanairs skattepåstander

Jobber og bor du i Norge, skatter du til Norge. Det sier finansminister Sigbjørn Johnsen til Ryanair's sjef Michael O'Leary.

Finansminister Sigbjørn Johnsen

Irsk skatt skal trekkes fra norsk skatt, for Ryanair-ansatte som bor og jobber i Norge, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (A).

Foto: Esben Johansen

Etterhvert som bråket rundt Ryanair's personalpolitikk, blant annet på selskapets base på Moss Lufthavn Rygge, utviklet seg, ble det også en krangel mellom selskapet og departementet om hvor Ryanair's ansatte skulle skattlegges.

I Michael O'Leary's brev fra den 17. april, gjentar Ryanair-sjefen at personell som arbeider på deres fly juridisk sett arbeider i Irland og derfor bare skal skattlegges der, og det påstås at dette følger av skatteavtalene.

Det avviser finansministeren i sitt svar, som i likhet med Ryanair's åpne brev også gjøres offentlig: Finansdepartementets svar

Irske skattemyndigheter står fritt til å skattlegge personell på irske fly i internasjonal fart, men dette opphever ikke skatteplikten i bostedslandet, mener departementet.

Etter skatteavtalene kan bostedslandet skattlegge alle inntekter fullt ut, men skal gi fradrag i sin skatt for den skatt som måtte være betalt i Irland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.