NRK Meny
Normal

Avviser Ryanairs skattepåstander

Jobber og bor du i Norge, skatter du til Norge. Det sier finansminister Sigbjørn Johnsen til Ryanair's sjef Michael O'Leary.

Finansminister Sigbjørn Johnsen

Irsk skatt skal trekkes fra norsk skatt, for Ryanair-ansatte som bor og jobber i Norge, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (A).

Foto: Esben Johansen

Etterhvert som bråket rundt Ryanair's personalpolitikk, blant annet på selskapets base på Moss Lufthavn Rygge, utviklet seg, ble det også en krangel mellom selskapet og departementet om hvor Ryanair's ansatte skulle skattlegges.

I Michael O'Leary's brev fra den 17. april, gjentar Ryanair-sjefen at personell som arbeider på deres fly juridisk sett arbeider i Irland og derfor bare skal skattlegges der, og det påstås at dette følger av skatteavtalene.

Det avviser finansministeren i sitt svar, som i likhet med Ryanair's åpne brev også gjøres offentlig: Finansdepartementets svar

Irske skattemyndigheter står fritt til å skattlegge personell på irske fly i internasjonal fart, men dette opphever ikke skatteplikten i bostedslandet, mener departementet.

Etter skatteavtalene kan bostedslandet skattlegge alle inntekter fullt ut, men skal gi fradrag i sin skatt for den skatt som måtte være betalt i Irland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snørydding rammer andre oppgaver

    Østfold-kommunene har hatt mer arbeid med snøen denne vinteren enn de har hatt på mange år.
    I Eidsberg har snøryddingen så langt kostet kommunen mellom 200 og 300.000 kroner mer enn et normalår.
    Arbeidet går ut over andre oppgaver, sier Gunnar Johnsrud, avdelingsleder vei, park og bygg i Eidsberg kommune.

  • Slo med ølglass

    En 28 år gammel Fredrikstad-mann må sone et halvt år i fengsel. Han er dømt for å ha slått innehaveren av et utested i ansiktet med et ølglass i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk kutt i ansiktet. Fredrikstad-mannen er dømt for voldsbruk tidligere, sist gang i august i fjor