Normal

Avslørte albansk narkoliga

En belgisk narkotikasmugler fikk betydelig strafferabatt etter å ha tystet på bakmennene.

amfetaminbeslag
Foto: Tollvesenet

Den belgiske mannen, som er i slutten av 40-årene, ble stoppet av tollerne på Svinesund i april.

Gjemt i bilens luftfilter fant tollbetjentene over 1,5 kilo kokain og belgieren ble overlevert norsk politi og senere tiltalt for narkosmugling.

Nylig ble mannen i Halden tingrett dømt til fengsel i 2 år og 4 måneder, noe som er en betydelig mildere straff enn hva som er vanlig i slike saker.

Rullet opp narkoliga

Normalt ville et slik smuglingsforsøk endt med fengsel i 3 år og 6 måneder. Ifølge dommen får belgieren en kraftig strafferabatt for å ha samarbeidet med både norsk politiet.

– En politiinspektør fra Belgia forklarte at den siktedes forklaring har ført til avsløring av en albansk narkotikaliga og pågripelse av to personer. Dette, sammen med at han har tilstått forholdet, bør gi betydelig straffefradrag, står det i dommen.

Belgieren har tidligere forklart at han kun var kurér og at han skulle få 10 000 Euro for smuglerjobben.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Strømløst i Rygge

    Ekstremværet "Knud" har blåst godt fra seg i Østfold. Ved 8-tiden lørdag morgen er 89 abonnenter strømløse i Rygge melder Hafslund Nett. Vinden var så sterk i går kveld og natt at arbeidet ved en høyspentmast måtte avbrytes på grunn av farlige forhold sier Morten Skaug, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett. Arbeidet tas opp igjen nå i morgentimene og folk vil få strømmen tilbake raskt sier Skaug. Brannvesenet har vært ute på drøyt 80 oppdrag i forbindelse med at trær har veltet i uværet.

  • Mistenkt for bilinnbrudd

    Politiet pågrep en mann i Sarpsborg ved 6.30-tiden i morges mistenkt for bilinnbrudd. Mannen var ruset og "snoket" rundt biler i Roald Amundsens gate. Ifølge politiet bar mannen også kniv.