NRK Meny
Normal

Avslørte albansk narkoliga

En belgisk narkotikasmugler fikk betydelig strafferabatt etter å ha tystet på bakmennene.

amfetaminbeslag
Foto: Tollvesenet

Den belgiske mannen, som er i slutten av 40-årene, ble stoppet av tollerne på Svinesund i april.

Gjemt i bilens luftfilter fant tollbetjentene over 1,5 kilo kokain og belgieren ble overlevert norsk politi og senere tiltalt for narkosmugling.

Nylig ble mannen i Halden tingrett dømt til fengsel i 2 år og 4 måneder, noe som er en betydelig mildere straff enn hva som er vanlig i slike saker.

Rullet opp narkoliga

Normalt ville et slik smuglingsforsøk endt med fengsel i 3 år og 6 måneder. Ifølge dommen får belgieren en kraftig strafferabatt for å ha samarbeidet med både norsk politiet.

– En politiinspektør fra Belgia forklarte at den siktedes forklaring har ført til avsløring av en albansk narkotikaliga og pågripelse av to personer. Dette, sammen med at han har tilstått forholdet, bør gi betydelig straffefradrag, står det i dommen.

Belgieren har tidligere forklart at han kun var kurér og at han skulle få 10 000 Euro for smuglerjobben.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Større underskudd enn beregnet

    Sykehuset Østfold lå an til et underskudd på 314 millioner kroner ved inngangen til desember, ifølge månedsrapporten for november. Det var beregnet at sykehuset skulle gå med underskudd i år, men nå ligger det an til å bli 50 millioner kroner større enn beregnet.

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.