NRK Meny
Normal

Avslørte albansk narkoliga

En belgisk narkotikasmugler fikk betydelig strafferabatt etter å ha tystet på bakmennene.

amfetaminbeslag
Foto: Tollvesenet

Den belgiske mannen, som er i slutten av 40-årene, ble stoppet av tollerne på Svinesund i april.

Gjemt i bilens luftfilter fant tollbetjentene over 1,5 kilo kokain og belgieren ble overlevert norsk politi og senere tiltalt for narkosmugling.

Nylig ble mannen i Halden tingrett dømt til fengsel i 2 år og 4 måneder, noe som er en betydelig mildere straff enn hva som er vanlig i slike saker.

Rullet opp narkoliga

Normalt ville et slik smuglingsforsøk endt med fengsel i 3 år og 6 måneder. Ifølge dommen får belgieren en kraftig strafferabatt for å ha samarbeidet med både norsk politiet.

– En politiinspektør fra Belgia forklarte at den siktedes forklaring har ført til avsløring av en albansk narkotikaliga og pågripelse av to personer. Dette, sammen med at han har tilstått forholdet, bør gi betydelig straffefradrag, står det i dommen.

Belgieren har tidligere forklart at han kun var kurér og at han skulle få 10 000 Euro for smuglerjobben.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skjebnemøte for sykehusdirektør

    Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

    Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

    Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold