Avslørt av DNA-spor, nektet i retten

Til tross for avslørende blodspor nektet en 27-år gammel mann for at han hadde knust rutene på farens bil. Blod med mannens DNA ble funnet i bilen.

Pipetteringsustyr i DNA-lab i Tromsø

Analyser av DNA-spor levnet liten tvil om at mannen hadde knust rutene på farens bil.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

En natt i juli i fjor ble samtlige ruter knust på en bil som stod parkert i Mysen. Bileieren kontaktet politiet morgenen etter, og varslet om at det var mye blodspor i bilen. Han sa også at den eneste han kunne tenke seg at hadde gjort noe slikt var hans egen, 27 år gamle sønn. Mannen hadde hatt en konflikt med sønnen.

Hadde blodige hender

Politietterforskere dro ut til bilen og sikret blodsporene. Så dro de hjem til 27-åringen for å snakke med ham.

Det tok litt tid før mannen åpnet døren. Han forklarte at han hadde sovet. Mannen hadde flere sår på hendene og var blodig. Dette forklarte han med at han hadde klemt fingrene i en dør. Politifolkene fant flere blodspor i leiligheten. Etterforskerne sikret seg mannens DNA.

Analyseresultatene viste at blodsporene som ble funnet i bilen hadde 27-åringens DNA-profil.

Innrømmet ikke skyld

Da mannen møtte for Heggen og Frøland tingrett for to uker siden erkjente han seg ikke skyldig etter tiltalen. Retten fant bevisene i saken temmelig klare, og fant ham skyldig i skadeverk mot farens bil.

Mannen er dømt til å betale en bot på 6.000 kroner. I tillegg er han dømt til å betale 6.000 kroner i erstatning til faren til dekning av utlegg han har hatt. I tillegg må 27-åringen betale 1.000 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.