NRK Meny
Normal

Måtte legge isfiskekonkurranse på is

Ikke er det is, ikke er det noe særlig fisk heller. Dermed blir det heller ikke noen konkurranse i Ørje.

Isfiske på Rødenessjøen

Årets isfiskekonkurranse på Rødenessjøen er avlyst grunnet mangel på is.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

For neste helg skulle det etter planen arrangeres isfiskekonkurranse på Rødenessjøen i Ørje.

Kommunen har markedsført dette som Norges trolig største fiskekonkurranse på is.

– Slik blir det ikke. Isen på Rødenessjøen er bare 5 centimeter tykk. Den skulle ha vært 15 cm, forteller kultursjef i Marker kommune, Else Marit Svendsen.

LES OGSÅ:

Førstepremie på 30.000 kroner

Ørjes store fiskepris skulle etter planen arrangeres for tredje gang i år. Det første året, 2012, deltok 150 fiskere, og i 2013 deltok hele 302 fiskere. Det har vært deltagere fra hele Østfold, Akershus, Vestfold og fra våre naboer på andre siden av riksgrensen.

– Det er klart det er trist at vi må avlyse, men vi var nede ved isen på tirsdag og Sten Burås i Marker Sportsfiskeklubb uttalte at han ikke har opplevd lignende isforhold noen gang, forteller Svendsen.

En førstepremie på 30.000 kroner er nok noe det som lokker så mange fiskere ut på isen hvert år.

Av fisk man har risikert å få på kroken under konkurransen har vært Gjedde, abbor, mort og lake.

Fiskefattig område

– Det er ikke de store mengdene med fisk en får der hvor vi arrangerer fiskekonkurransen. Det er egentlig noe av det mest fiskefattige vi har i Rødenessjøen, men det er et veldig egnet sted til aktiviteten. Det ligger sentralt og lett tilgjengelig.

Stor plass, men ikke noe fisk?

– Det er fisk, men ikke veldig mye, ler hun.

– Vi satser på ny frisk neste år. Vi håper på mer kulde i vinteren som kommer, og 22. februar 2015 er vi igjen klare for Ørjes store fiskepris.

Gjermund (11) var en av deltagerne i en fiskekonkurranse
hvor premien var på hele 30.000 kroner!

11-åring stakk av med toppremien.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK