NRK Meny

Avis sendte Moss FK ned

En halvtime senere fikk Moss Fotballklubb lisens...

HA
Foto: Skjermdump HA

Artikkelen er flere år gammel.

HA sendte Moss ned en divisjon i ti minutter

Slik så hele artikkelen ut. 30 minutter senere kom pressemeldingen fra fotballforbundet om at Moss Fotballklubb fikk lisens.

Foto: Faksimilie Halden Arbeiderblads nettside

På avisens nettsider ble det klokken 11.50 publisert en artikkel som fastslo at Moss fotballklubb mistet klubblisensen, og at meldingen ble tatt i mot med glede på Briskeby.

Problemet var at MFK fikk klubblisens - og at HamKam må forbli i andredivisjon.

– Det var en beklagelig glipp. Vi laget to versjoner av saken - en om HamKam skulle rykke opp og en om Moss fikk bli. Dette for å være raskt ute på nettet, forklarer Ole Kristian Lyngstad, administrativ redaktør i Hamar Arbeiderblad.

LES OGSÅ:

Teknisk feil sto bak publiseringen

– I det vi skulle publisere, fikk vi en teknisk feil. Vi har hatt store problemer de siste dagene - og dessverre ble saken automatisk publisert. Det beklager vi, sier han.

I avislokalene ble det jobbet hektisk for å trekke tilbake artikkelen.

– Alle var fortvilte. Det er tydelig at det var mange innom sidene som ventet på avgjørelsen. Vi fikk rundt 40 henvendelser, og de lurte på hvorfor vi publiserte feil nyhet.

Hadde et lite håp

Redaktøren beskriver stemingen på Hamar som fattet om dagen - til tross for at alt håp om spill i 1. divisjon er ute.

– Det var nok en større skuffelse da det ble klart at HamKam rykket ned. Det har vært et lite håp om å spille i 1. div, og teknikken håpet kanskje mer enn det som var realiteten, men slik ble det.

Han tror at avisen skapte mye falsk glede på Hedmarken etter dagens fadese.

– Vi har fått noen tilbakemeldinger på det, ja, men vi kan ikke gjøre annet enn å beklage.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hard festing i Halden

    Politiet i Halden har hatt en hektisk natt. En døddrukken mann på 28 år ble funnet sovende på brosteinen i sentrum før han ble plukket opp av politiet og kjørt hjem til sin mor. En 21-åring ble funnet naken og sovende utenfor en privatbolig. Han får sove ut rusen i politiets arrest. En tredje beruset mann ble hjulpet opp av forbipasserende etter at han falt i vannet fra sin egen båt. Han ble tatt hånd om av gode venner etterpå.