NRK Meny
Normal

Avis sendte Moss FK ned

En halvtime senere fikk Moss Fotballklubb lisens...

HA
Foto: Skjermdump HA

HA sendte Moss ned en divisjon i ti minutter

Slik så hele artikkelen ut. 30 minutter senere kom pressemeldingen fra fotballforbundet om at Moss Fotballklubb fikk lisens.

Foto: Faksimilie Halden Arbeiderblads nettside

På avisens nettsider ble det klokken 11.50 publisert en artikkel som fastslo at Moss fotballklubb mistet klubblisensen, og at meldingen ble tatt i mot med glede på Briskeby.

Problemet var at MFK fikk klubblisens - og at HamKam må forbli i andredivisjon.

– Det var en beklagelig glipp. Vi laget to versjoner av saken - en om HamKam skulle rykke opp og en om Moss fikk bli. Dette for å være raskt ute på nettet, forklarer Ole Kristian Lyngstad, administrativ redaktør i Hamar Arbeiderblad.

LES OGSÅ:

Teknisk feil sto bak publiseringen

– I det vi skulle publisere, fikk vi en teknisk feil. Vi har hatt store problemer de siste dagene - og dessverre ble saken automatisk publisert. Det beklager vi, sier han.

I avislokalene ble det jobbet hektisk for å trekke tilbake artikkelen.

– Alle var fortvilte. Det er tydelig at det var mange innom sidene som ventet på avgjørelsen. Vi fikk rundt 40 henvendelser, og de lurte på hvorfor vi publiserte feil nyhet.

Hadde et lite håp

Redaktøren beskriver stemingen på Hamar som fattet om dagen - til tross for at alt håp om spill i 1. divisjon er ute.

– Det var nok en større skuffelse da det ble klart at HamKam rykket ned. Det har vært et lite håp om å spille i 1. div, og teknikken håpet kanskje mer enn det som var realiteten, men slik ble det.

Han tror at avisen skapte mye falsk glede på Hedmarken etter dagens fadese.

– Vi har fått noen tilbakemeldinger på det, ja, men vi kan ikke gjøre annet enn å beklage.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg Sharks til semifinale

    Innebandyklubben Sarpsborg Sharks har sikret seg en plass i semifinalen i sluttspillet. Sarpingene slo Tunet 7–4 i Skjeberghallen i formiddag, og sikret med det den tredje seieren i kvartfinalen, som spilles som best av fem kamper. I semifinalen møter Sarpsborg Greåker, mens Slevik skal spille mot Sveiva.

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.