NRK Meny
Normal

Avdekket hasjplantasje i Halden

To menn i 30-årene er pågrepet etter at politiet i Halden avdekket en hasjplantasje på utsiden av sentrum.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet aksjonerte mot en bolig et stykke utenfor Halden sentrum mandag, og pågrep to personer mistenkt for å stå bak en hasjplantasje.

Produksjonen har pågått både innvendig og utvendig, sier krimsjef Tore Løwengreen hos politiet i Halden.

– Den var forseggjort, med ventilasjon, lys, varme og det som trengs for å produsere. Den har nok vært i drift en stund. Vi har foreløpig ikke helt oversikt over hvor store menger det er snakk om, men det er bortimot 250 planter, som vi mener var ment for videresalg, forteller han.

Varetektsfengslet

Tore Løwengreen

Krimsjef Tore Løwengreen i Halden forteller at politiet fremdeles gjennomfører undersøkelser i forbindelse med beslaget.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

En av de pågrepne har hatt stedet som sitt bosted, mens den andre var på besøk. De ble pågrepet uten dramatikk.

– De er norske statsborgere og har bodd i Halden en stund, men de er ikke opprinnelig haldensere. Den ene ble varetektsfengslet i to uker i går, den andre fremstilles for fengsling i dag, forteller Løwengreen.

Politiet har rutinemessig også tatt beslag i det de har funnet av elektroniske lagringsmedier, for å se om de kan avdekke om det er flere personer involvert i produksjonen.

– Vi kan ikke utelukke flere pågripelser i saken per nå.

Skal testes

De pågrepne har vært i avhør og har forklart til politiet at de var klare over at det var en plantasje på stedet, men Løwengreen ønsker ikke å utdype nærmere hva de har forklart til politiet.

– Det ville vært vanskelig å forklare at de ikke er kjent med det, når det ser ut som det gjør der. Men jeg kommenterer foreløpig ikke noe utover det.

Politiet jobber fremdeles med undersøkelser knyttet til plantasjen. Beslaget har blitt sikret, og må nå tørkes før det blir sendt til analyse for å fastslå graden av det narkotiske virkestoffet THC.

Også like før jul i fjor gikk Halden-politiet til aksjon mot en bolig utenfor sentrum, og avdekket en hasjplantasje. I den saken ble fire personer pågrepet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skadet av vådeskudd

    En person ble fraktet til sykehus etter å ha blitt skadet av et vådeskudd på skytebanen ved Luftforsvarets base i Rygge, i går ettermiddag. I en pressemelding fra Luftforsvaret kommer det etter forholdene går bra med den skadde, som fortsatt oppholder seg på sykehuset. Politiet er i gang med etterforskning av saken.

  • Arrestert for å ulovlig bevæpning

    To personer er pågriper av politiet i Askim for å ha skutt med en softgun-pistol i Askim sentrum. Politiet ble varslet om at personer var i besittelse av en pistol, og da de kom frem viste det seg å være en softgun-pistol, skriver Smaalenenes Avis.