Åtteåring livstruende skadd i trafikkulykke i Østfold

En åtte år gammel jente er livstruende skadd etter at en buss og en personbil kolliderte på fylkesvei 818 i Marker i Østfold. En 18-åring fikk moderate skader.

Ulykke Marker

En buss og en personbil kolliderte på fylkesvei 818 i Marker i Østfold torsdag ettermiddag. Et barn er kritisk skadd, opplyser Oslo Universitetssykehus.

Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix

I tillegg er tilstanden uavklart for en 46 år gammel mann, opplyser Ullevål sykehus torsdag kveld.

Opplysningene er de samme politiet sitter med, sier operasjonsleder Paul Horne i Øst politidistrikt til NRK.

– Sist vi hørte fra sykehuset var jenta på operasjonsbordet.

Fredag formiddag opplyser Ullevål sykehus at de ikke kommenterer tilstanden til pasienter som ligger inne, men Øst politidistrikt bekrefter at tilstanden til 18-åringen har gått fra moderat til alvorlig skadd.

Les også: To kritisk skadd etter trafikkulykke i Marker

Tre personer satt i personbilen som kolliderte med en buss ved Kallak i Marker. Ett barn og en tenåring er kritisk skadd, opplyste politiet først, men ifølge sykehuset er altså 18-åringen alvorlig skadd.

Krimteknikere og folk fra Statens vegvesens ulykkeskommisjon var torsdag ettermiddag på stedet for å finne ut hva som var årsaken til ulykken.

– Det arbeidet er nå avsluttet, sier Horne til NRK. Veien er ryddet og klar for ordinær trafikk igjen.

Politiet sa i ettermiddag at funn på stedet antyder at personbilen skrenset og kom over i motgående kjørefelt.Det ble meldt om svært glatte kjøreforhold på stedet, og Horne sier politiet ikke ser bort fra at det kan være en del av årsaken.