NRK Meny
Normal

Åtte års forvaring for voldtekter

Ingen nåde i lagmannsretten for en 44-åring fra Sarpsborg.

Borgarting lagmannsrett opprettholdt i dag en dom på åtte års forvaring for en 44 år gammel mann fra Sarpsborg som voldtok fire kvinner.

- Rå og sadistiske

Dommen omfatter seks grove voldtekter av fire kvinner i november i fjor.

Dommen i tingretten, som karakteriserer voldtektene som rå og sadistiske, ble anket.

LES: Dømt for flere grove voldtekter

Men lagmannsretten fant mannen skyldig på alle punkter og opprettholdt tingrettens dom på åtte års forvaring, med mulighet til å slippe ut etter seks år, melder sa.no.

Mannen er tidligere dømt for flere voldtekter og annen voldsutøvelse mot kvinner.

I perioden 1983 til 2005 forgrep han seg gjentatte ganger mot kvinner, både gjennom voldtekter, voldsutøvelse og frihetsberøvelse.

Mishandlet kjæresten

Mannen sto blant annet tiltalt for å ha voldtatt sin daværende kjæreste.

I dommen heter det at han hadde det en voldsom makt over henne etter langvarig mishandling og trusler om drap og lemlestelse. Voldtektene skjedde over flere dager.

- Voldtektene og mishandlingen av henne har skjedd på en særdeles ydmykende, fornedrende og sadistisk måte, står det i dommen.

Tre av de voldtatte kvinnene har opplevd å få dyttet sprøyter med blod- og amfetaminrester og bomullsdotter med amfetamin opp i skjeden.

Den ene av kvinnene måtte også sitte i skammekroken i timevis. Hun ble tvunget til å si om og om igjen: «Jeg er en liten dritt.»

- Dette kan vanskelig sees som annet enn utslag av et ønske om å skremme, fornedre og tilskitne de fornærmede, skrev tingrettsdommer Inger Marie Landfald i dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.