NRK Meny
Normal

Astrid (18) døde etter akeulykken

Akeulykken i Hafjell søndag krevde i går livet til avgangseleven Astrid Bøe Jacobsen fra Halden.

Astrid Bøe Jacobsen

– Uhyre trist å miste Astrid, sier treneren til Sarpsborg 08's damelag, Kenneth Øby. Astrid Bøe Jacobsen var imøtekommende, positiv og hyggelig.

Foto: Privat

Familien har gitt sitt samtykke til at navn og bilde, lagt ut på en minnegruppe på Facebook, offentliggjøres.

De to andre skadde fra akeulykken ligger fortsatt til behandling på Oslo universitetssykehus, og har henholdsvis alvorlige og moderate skader.

Fotballtreneren: – Uhyre trist

Det er ikke noe å rushe gjennom. De snakker sammen, og sørger sammen.

Heidi Stenbock-Haakestad, familiens representant

Den aktive jenta var elev ved Halden videregående skole, og sportslig aktiv i fotballmiljøet til Sarpsborg 08. I årets sesong spilte hun på hele tre lag, og var godt kjent i gruppa, sier damelagets trener Kenneth Øby. I likhet med alle andre har han mottatt beskjeden om hennes bortgang med sorg.

Astrid Bøe Jacobsen og lagvenninner

Astrid Bøe Jacobsen til høyre i bildet, sammen med lagvenninner under klubbens sesongavslutning på Stadion.

Foto: Frank W. Githmark

– Det er en tragedie som har rammet jenta og hennes familie. Dette er uhyre trist, vi vil savne den gode jenta, sier Øby.

– Hun var imøtekommende, positiv og hyggelig. Det er min erfaring, fortsetter treneren.

Sarpsborg 08 har også gitt en uttalelse etter ulykken: Klubbens uttalelse

Samles på torsdag

Torsdag samles spillerne og funksjonærene i gruppa for å snakke sammen om det som har skjedd, opplyser treneren. Klubben vil bli representert fra øverste

Kenneth Øby

– Det er viktig at vi treffes, og får satt noen ord på dette, sier trener Kenneth Øby.

Foto: Per Kristian Syversen

hold, i tillegg til lagleder og trener.

– Jeg har ikke hatt kontakt med de andre jentene enda, men vi møtes på torsdag. Vi vet at det har vært en kommunikasjon internt i jentegruppa. Vi hadde også samtaler om dette i går.

– Det er viktig at vi treffes, og får satt noen ord på dette. Det er jo viktig ved en sånn anledning å både treffes i sorgen, og få lagt fram fakta om hva som skjedde.

– Hva vi gjør fram til en bisettelse får vi drøfte da. Vi har noen tanker om det, men vi bestemmer oss ikke før vi har fått snakket med jentene.

Les om ulykken:

Åpner kirken for dem som trenger det

Straffeforfølges ikke etter akeulykke

– Dette viser hvor skjørt livet er

Familien skjermer seg

Astrids familie ønsker å skjerme seg for pressen de kommende dagene. Det sier familiens representant for omverdenen, Heidi Stenbock-Haakestad.

– Akkurat nå tror jeg det er snakk om å ta en dag av gangen. De er veldig opptatt av å være sammen, naturlig nok. De vet at det som kommer, det kommer. Det er ikke noe å rushe gjennom. De snakker sammen og sørger sammen, sier Stenbock-Haakestad.

Det er også hun som har opprettet minnesiden på Facebook, etter ønske fra familien. De etterlatte ønsker å beholde Astrids egen hjemmeside slik den var.

– De har full forståelse for at mennesker sørger på forskjellige måter, og vil vise sin respekt og medfølelse. Men de ber om at folk da bruker minnesiden, og ikke Astrid's egen Facebook-side, sier familiens representant.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kulturvernpris til Tyndelsrudtunet

    Eierne av Østfolds best bevarte gårdstun fra 1700- tallet Tyndelsrudtunet i Marker, er tildelt kulturvernprisen fra fortidsminneforeningen i Østfold. Tømmerlåve med halmtak, stabbur og to hovedbygninger er svært godt bevart. Og fortidsminneforeningen legger vekt på at
    det er svært spesielt at eierne på begge sider av gjerdet har vært interessert i å ta vare på det.

  • Branntilløp i Eidsberg

    Nødetatene rykker ut til røykutvikling fra en adresse i Kløverveien i Eidsberg. Det viste seg at det var røykutvikling fra en lysbryter. Det er nå slokket, melder politiet på Twitter.