NRK Meny
Normal

Askim har Østfolds mest fornøyde innbyggere

Thor Hals er leder for Østfolds mest fornøyde innbyggere. Men ikke alle er like glade i å snakke om det.

Askim har Østfolds mest fornøyde innbyggere. Det viser tall fra en ny undersøkelse. Også andre- og tredjeplassen går til kommuner i indre Østfold.

Askim er best likte kommune

Innbyggerne i Askim er mest fornøyde med stedet de bor. Det kommer fram av foreløpige tall fra Sentios borgerundersøkelse.

Men det var ikke alle innbyggerne i den lille byen som ønsket å snakke om hva som gjør Askim til et bra sted å bo, da ordføreren fikk låne NRKs mikrofon til en liten uhøytidelig spørreundersøkelse.

– Nei, var det kontante svaret fra en.

– Ikke interessert i å komme på TV, svarte en annen.

Flere grunner til lykkelige innbyggere

Thor Hals

Ordfører i Askim, Thor Hals er stolt over at byen hans topper Sentios borgerundersøkelse.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Men ordføreren selv var mer en klar nok for å kommentere funnene i undersøkelsen.

For det er kommunene i Indre Østfold som er mest fornøyd med stedet de bor. På andre og tredje plass ligger Rakkestad og Eidsberg, men aller mest fornøyd er de i Askim.

Østfoldbadet, som kanskje er det byen er mest kjent for, er ifølge Hals bare en av mange grunner til fornøyde innbyggere.

– Det er flere ting. Nå jobber vi med å få ferdigstilt en av Norges flotteste ungdomsskoler. Det setter nok litt preg på hvordan folk tenker i Askim. I tillegg har vi nyåpnet en lekeplass midt i sentrum, sier han.

– Kort vei til det meste

Tamara Mikic og Josefine Nyheim

Tamara Mikic og Josefine Nyheim er fornøyd med å bo i Askim.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

– Det kan jo være fordi dere gjør mye godt for oss som bor her, er svaret fra Reidun Hærås.

– Det er en ganske liten by, hvor alle kjenner hverandre, og det er jo litt koselig, sier Tamara Mikic.

Er det noe vi kunne gjort annerledes? spør ordføreren Josefine Nyheim.

– Jeg liker Askim. Det er kanskje litt lite å finne på, men det er helt greit, svarer hun.

Ordføreren er også fornøyd med at Indre Østfold har tatt storeslem med sine tre topplasseringer, og man mener at det ikke er tilfeldig.

– Det er en fantastisk fin region, med masse muligheter. Vi har både nærheten til naturen, og de urbane tilbudene i Askim og Mysen. Sånn sett er det et fint og spennende sted å bo. Også er det kort vei til både Oslo og Sverige, det er kort vei til det meste, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Seks kjørte for fort i 30- sone

    Seks bilførere fikk forenklede forelegg av UP fordi de kjørte for fort i 30- sonen i Skåntorpveien i Råde tirsdag formiddag. Høyeste hastighet som ble målt var 46 km/t. En sjåfør ble anmeldt for å kjøre uten gyldig førerkort.

  • Brøt besøksforbud

    En mann blir anmeldt av politiet etter at han oppsøkte en adresse på Dammyrfjellet i Fredrikstad hvor han har et besøksforbud. Før en patrulje rakk fram til stedet var mannen forsvunnet, melder politiet på Twitter.