NRK Meny
Normal

Årets største sigarettbeslag på Svinesund

450.000 sigaretter ble funnet skjult i lasten på et litauisk vogntog på Svinesund søndag kveld. Avgiftsunndragelsen var på 1,6 millioner kroner.

450.000 sigaretter ble beslagt på Svinesund

Tollvesenet beslagla søndag kveld 450.000 sigaretter.

Foto: Tollvesenet

Søndag kveld kom et litauisk vogntog over grensen på E6 ved Svinesund. Vogntoget ble skannet av Tollvesenet, og bildene avslørte uregelmessigheter i lasten.

– Det viste seg at det var skjult 450.000 sigaretter og 435 liter brennevin under annen last. Sigarettene var pakket i svart krympeplast, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollvesenet.

Avgifter på 1,6 millioner

Den litauiske føreren ville ikke innrømme noe overfor Tollvesenets tjenestemenn. Han ble overlevert til politiet og blir avhørt i Halden i løpet av mandagen.

– Dette er årets største beslag av sigaretter. Det representerer en avgiftsunndragelse på 1.598.000 kroner, opplyser Fredriksen.

I løpet av hele 2014 beslagla Tollvesenet samlet 9,8 millioner sigaretter. I løpet av første halvår i år ble det tatt 6,5 millioner sigaretter.

Flere beslag i helgen

Beslag av 72.000 sigatter

Tollerne fant 72.000 sigaretter i en personbil på lørdag.

Foto: Tollvesenet

Lørdag fant tollerne 72.000 sigaretter i en svenskregistrert bil som krysset grensen på den gamle Svinesundsbrua. Bilføreren, en irakisk mann, forklarte at sigarettene ikke tilhørte ham. Han hadde fått 3.000 kroner for å kjøre tobakken til Norge.

Natt til søndag ble det funnet 10.000 sigaretter og 36 liter øl i en rumensk buss. Varene var gjemt på ulike steder i bussen. Bussjåføren påtok seg ansvaret for varene, og han kommer til å bli bøtelagt for forholdet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skolebuss av veien på Slitu

    Politiet i Follo melder på Twitter at en skolebuss har sklidd av veien i lav hastighet på Slitu i Eidsberg. Det skal ikke være personskader og ny buss er rekvirert. Det regner på stedet og er svært glatt. Politiet er på stedet.

  • Vil fremskynde akutt-utvidelse

    Sykehuset Østfold bør bruke pengene fra salget av institusjonen Furutun til en utvidelse av akuttmottaket på Kalnes. Det foreslår sykehusledelsen. Utvidelsen av akuttmottaket er beregnet å koste vel 15 millioner kroner og salget av Furutun ga 22 millioner kroner.