Årets båtkommune

Etter flere år blant de øverste, var det i år tid for å ta steget helt opp for Strømstad som båtkommune.

Gjestehavn i Strømstad, Sverige

KLAR FOR YRENDE SOMMERLIV. Gjestehavna i Strømstad er for det meste fullt belagt om sommeren, og er et populært reisemål for nordmenn fra slutten av mai og frem til og med september.

Foto: Rainer Prang / NRK

Sweboat - som er den svenske båtbransjens riksforbund, har utnevnt Strømstad til "Årets båtkommune" i Sverige i 2014.

Hvert år har kommunen ligget helt i toppsjiktet, og i år ble det seier i Sweboats kommunerangering.

Les også:

Strømstad Årets Båtkommune, 2014

STOLT VINNER. Strømstad er utnevnt til 'Årets båtkommune' i Sverige i 2014. Fra overrekkelsen av prisen. Til venstre Mats Eriksson-Sweboat, Robert Klouda-sjef i gjestehavna, Ulf Gustafsson-leder av teknisk nemd, Peter Sövig-teknisk nemd, ordfører Ronnie Brorsson og havnesjef Niclas Samuelsson.

Foto: Strømstad kommune

Scorer høyt

Gjestehavna i Strømstad er for det meste fullt belagt om sommeren, og er et populært reisemål for svensker og nordmenn fra slutten av mai og frem til og med september.

I undersøkelsen Sweboat har gjort, er det foruten vurderinger av gjestehavnene også stilt spørsmål til kommunene, båtforeninger og private aktører rundt kostnader, kø-tider, service og miljøstasjoner.

Rangeringen er basert blant annet på opplysninger fra kommunene rundt hvilke investeringer og utviklingsprosjekter, som er gjort knyttet til båtlivet.

- Når vi bedømmer kommunene ser vi på pris, tilgjengelighet og service som nøkkelfaktorer. Strømstad kommune viser et stort engasjement og vilje til å forbedre forutsetningene for det å ha egen båt.

I Strømstad er den kommunale satsingen en garanti for at båtlivet fungerer bra, sier Mats Eriksson, som er administrerende direktør i Sweboat i en pressemelding.

Les også:

Satser på miljø

Langt i fra alle kommuner langs svenskekysten har kommet i gang med serviceanlegg for sortering av avfall og håndtering av kloakk.

I følge Sweboat viser undersøkelsen at Strømstad kommune investerer fortløpende i vedlikehold og oppgradering av sine bryggeanlegg.

Blant annet har kommunen satt opp et anlegg for spyling av bunnstoff, som står for mengder med miljøavfall til havet.

- Vi er stolte over denne utmerkelsen, sier havnesjef i Strømstad Niclas Samuelsson.

Han peker på at tittelen "Årets båtkommune 2014" er et resultat av mangeårig planlegging og utvikling med sikte på at både båteiere i kommunen og de mange tusen båtgjestene skal være fornøyd.