NRK Meny
Normal

Arbeidsulykke med dødelig utfall henlagt

Politiet har ikke funnet noen straffbare forhold i forbindelse med at en anleggsmaskin gikk gjennom isen i Mysenelva.

Anleggsmaskin havnet i Mysenelva

ISLAGT: Det måtte dykkere fra brannvesenet til for å finne mannen i 40-årene som var involvert i arbeidsulykken.

Foto: Freddie Larsen

– Saken er henlagt, og vi ser på den som en ren ulykke. Dette kommer av at mannen jobbet for seg selv under sitt eget enkeltmannsforetak. Han jobbet på oppdrag fra en lokal bonde, men maskinen han førte var hans egen, sier miljøkoordinator Roy Taranger ved økoteamet i Follo politidistrikt til Smaalenenes Avis.

Det var tidlig på morgenen 17. februar i år politiet ble varslet om at en mann i 40-årene som arbeidet med tømmerrydding langs Mysenelva i Eidsberg kommune ikke hadde kommet hjem kvelden i forveien.

Dårlige bremser

Skogsmaskinen han førte ble funnet i den islagte elva, og litt senere ble også mannen funnet med bistand fra dykkere fra brannvesenet. I ettertid ble det gjort tekniske undersøkelser av anleggsmaskinen for å finne årsaken til ulykken.

– Vi skal se på om maskinen var i teknisk god stand. Det vil jo være naturlig å sjekke dette med bremser og slike ting, og se om det var i orden på maskinen, sa Taranger til NRK i februar.

Nå har svarene kommet, og konklusjonen er at det var problemer med nettopp bremsene.

– De var slitte og hadde dårlig bremseevne. Om dette var en direkte faktor til at maskinen havnet i elven kan vi ikke fastslå, men det kan absolutt være en indirekte faktor, sier Taranger til Smaalenenes Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mer presise tog i fjor

    Østfoldbanen var mer presis i fjor enn den var året før. Det viser årsstatistikken til Bane NOR. Tog på Østfoldbanen regnes som punktlige hvis det ankommer endestasjonen med mindre enn fire minutters forskjell fra rutetabellen. Og I 2017 var 91,5 prosent av persontogene i rute etter den definisjonen. I 2016 var andelen 86,4 prosent.

    Sentralstasjonen i Oslo
    Foto: Rainer Prang / NRK
  • Pågrep innbruddstyv

    Politiet melder om et boliginnbrudd i Askim. Ifølge politiet knuste tyven en rute og krøp så inn. Personen ble pågrepet i umiddelbar nærhet av stedet. Alt tyvegods skal ha kommet til rette og levert er tilbake. Takk til observant nabo, skriver politiet på Twitter.