NRK Meny
Normal

Arbeidsulykke med dødelig utfall henlagt

Politiet har ikke funnet noen straffbare forhold i forbindelse med at en anleggsmaskin gikk gjennom isen i Mysenelva.

Anleggsmaskin havnet i Mysenelva

ISLAGT: Det måtte dykkere fra brannvesenet til for å finne mannen i 40-årene som var involvert i arbeidsulykken.

Foto: Freddie Larsen

– Saken er henlagt, og vi ser på den som en ren ulykke. Dette kommer av at mannen jobbet for seg selv under sitt eget enkeltmannsforetak. Han jobbet på oppdrag fra en lokal bonde, men maskinen han førte var hans egen, sier miljøkoordinator Roy Taranger ved økoteamet i Follo politidistrikt til Smaalenenes Avis.

Det var tidlig på morgenen 17. februar i år politiet ble varslet om at en mann i 40-årene som arbeidet med tømmerrydding langs Mysenelva i Eidsberg kommune ikke hadde kommet hjem kvelden i forveien.

Dårlige bremser

Skogsmaskinen han førte ble funnet i den islagte elva, og litt senere ble også mannen funnet med bistand fra dykkere fra brannvesenet. I ettertid ble det gjort tekniske undersøkelser av anleggsmaskinen for å finne årsaken til ulykken.

– Vi skal se på om maskinen var i teknisk god stand. Det vil jo være naturlig å sjekke dette med bremser og slike ting, og se om det var i orden på maskinen, sa Taranger til NRK i februar.

Nå har svarene kommet, og konklusjonen er at det var problemer med nettopp bremsene.

– De var slitte og hadde dårlig bremseevne. Om dette var en direkte faktor til at maskinen havnet i elven kan vi ikke fastslå, men det kan absolutt være en indirekte faktor, sier Taranger til Smaalenenes Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rakkestad tilbyr vannvogn

    Innbyggere i Rakkestad får tilbud fra kommunen om hjelp til å fylle opp drikkevannsbrønner til husstander eller husdyr. Kommunen stiller en tilhenger med en tusen liters vanntank til disposisjon for folk som trenger å frakte vann, skriver kommunen på sine hjemmesider

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.