NRK Meny
Normal

Arbeidsuke i NRK Østfold

Fra mandag 15.09 til i dag, fredag 19.09 har vi, Benjamin Vorland Andersrød og Jeanett Olavesen hatt arbeidsuke hos NRK Østfold.

Benjamin Vorland Andersrød og Jeanett Olavesen

Benjamin Vorland Andersrød og Jeanett Olavesen har vært på arbeidsuke hos NRK Østfold denne uken.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Fra mandag 15.09 til i dag, fredag 19.09 har vi, Benjamin Vorland Andersrød og Jeanett Olavesen hatt arbeidsuke hos NRK Østfold.

Vi går begge på Sandbakken barne- og ungdomsskole i 10 klasse. Vi har også stor interesse for media, Benjamin er mest opptatt av det som skjer bak kameraene, mens Jeanett er mer interessert i det som skjer foran.

Det var enkelt for oss å komme frem til at NRK Østfold var plassen vi hadde lyst til å jobbe, noe vi ikke har angret et sekund på.

En lærerik, variert og ikke minst morsom arbeidsuke

Denne uka har vi gjort ganske mye forskjellig.

På mandag var det få saker som var aktuelle, men Jeanett og teamet dro til Askim og lagde en nettreportasje av Gagandeep Singh Lally som hadde debutert i tippeligaen dagen før.

Jeanett leste blokka i reportasjen:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Gagandeep Singh Lally (19) fikk debuten for Sarpsborg 08 borte mot Sandnes Ulf i helgen. Det hadde han ikke sett for seg for et halvt år siden.

På tirsdag var vi i Gamlebyen og sjekket hvordan folk syntes sommeren har vært, og når de mener sommeren er på «hell». Til slutt ble det en reportasje som ble sendt på Etter to – før fem sendinga 16.09.

Hør reportasjen her:

 : Sommeren på hell

Senere dro vi ut med HF reporter Joachim Høyer som tok piercing på direkten. Jeanett holdt mikrofonen for reporter Joachim og piercer Håvard Frisell, mens Benjamin tok stillbilder til en nettartikkel.

Hør Joachim bli piercet:

Joachim Constantin Høyer blir piercet på direktesendt radio i "Etter to - før fem".

På slutten av Etter to – før fem sendinga, ble vi intervjuet av Per-Jørgen Olsen som lurte på hvordan vi hadde hatt det her på NRK Østfold, så langt.

Onsdag dro vi ut med hvert vårt tv-team.

Jeanett dro ut for å lage sak om Sarpsborg og Fredrikstads kommunestrid om å legge ut nye områder til kontorbygg.

Benjamin var med på å dekke saken om ungdomsskolen, som Wang planlegger å starte opp i Fredrikstad.

Etter vi var ferdige med intervjuene, dro vi tilbake til NRK Østfold og redigerte så det ble klart til TV-sendinga.

Torsdag fulgte vi forberedelsene til TV-sendinga, både fra studio, og kontrollrommet, vi var også med under selve avviklinga av sendinga.

Det meste av fredagen gikk med til å skrive denne artikkelen, som handler om hvordan arbeidsuka vår på NRK Østfold har vært.

Jeanett Olavesen

Jeanett i redigeringsrommet hos NRK Østfold.

Foto: Benjamin Vorland Andersrød

Vi intervjuet også hverandre, om nettopp det.

Er det noe spesielt denne uken som dere ikke forventet å være med på?

Jeanett: - Er mye jeg ikke forventet å være med på, noe som er veldig positivt! Men først og fremst så hadde jeg vel aldri tenkt at jeg kom til å være med på HF der Joachim Høyer tok piercing live på radio. Det var veldig morsomt å være med HF-reporteren ut, og jeg kunne gjerne gjort det igjen!

Benjamin: - Det er en del ting som skjedde i løpet av uka som jeg ikke hadde forventa å være med på, men det er en ting som jeg ikke kommer til å glemme med det første. Det var da jeg fotograferte Paal Gunnar Mathisen som hadde på seg Kilt under Etter to – før fem sendinga den 18.09. Det ble også opprettet en nettsak, hvor to av bildene jeg tok ble lagt ut.

Benjamin Vorland Andersrød

Benjamin tester radiostudioet hos NRK Østfold i Gamlebyen.

Foto: Jeanett Olavesen

Jeanett Olavesen

Jeanett i TV-studioet.

Foto: Benjamin Vorland Andersrød
Hva var grunnen til at du ville ha arbeidsuke i NRK Østfold?

Jeanett: - Jeg ville ha arbeidsuke i NRK Østfold fordi jeg har stor interesse for medier og det meste rundt det, så jeg tenkte at NRK Østfold ville være et bra valg, og det var det virkelig. I løpet av arbeidsuka her hos NRK Østfold har jeg lært masse nytt, og har fått meg mye erfaring, som jeg kan ta med meg videre til en eventuell fremtidig journalistkarriere.

Benjamin: - Jeg ville ha arbeidsuke hos NRK Østfold fordi jeg sikter mot en jobb innenfor media, helst tv-fotograf eller i hvert fall noe som har med TV å gjøre. Erfaringen jeg har fått herfra kan jeg komme til å få god bruk for videre i en eventuell karriere innenfor media.

Hva skal du gjøre etter ungdomsskolen?

Jeanett: - Jeg har planer om å gå tre år på Medier og kommunikasjon, slik at jeg kan få generell studiekompetanse og deretter studere videre på journalistikk.

Benjamin: - Etter ungdomsskolen kunne jeg tenkt meg å gå på Medier og kommunikasjon enten på Glemmen vgs eller Noroff vgs. Sånn det ser ut nå, kunne jeg gjerne tenkt meg å ta en bachelor i flerkameraproduksjon etter videregående.

Hvordan synes dere arbeidsmiljøet her hos NRK Østfold er?

– Vi er begge enige om at NRK Østfold har et veldig godt miljø, med mange hyggelige ansatte. Vi følte oss alltid velkomne og inkluderte i det vi har vært med på av, sendinger, intervjuer med mer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • I gang med slukking

    Sarpsborg brannvesen har startet slukningsarbeidet på Greåker. Det er rundt 40 kvadratmeter med gress som brenner.

    Gressbrann på Greåker
    Foto: Jon-Fredrik Klausen / NRK
  • Sprekk i vannledning på Kråkerøy

    Flere studenter fikk vann inn i leilighetene sine på Bjølstad på Kråkerøy i dag da en vannledning sprakk, skriver Fredrikstad Blad. Kommunen holder på med å sette på vannet igjen, og alle som har vært uten vann vil få det tilbake.