Normal

Arbeidsforbud på bru

Det er alvorlige mangler på arbeidsmiljøet for mannskapene som reparerer den gamle Svinesundbrua. Nå venter kraftige dagbøter for utbyggerne.

Reparasjonsarbeider på Svinesundbrua

Det er ikke noe rekkverk på deler av den gamle brua som nå pusses opp, og derfor krever Arbeidsmiljöverket at ingen får arbeide nærmere brukanten enn en en og en halv meter, som i praksis vil si at bruarbeidet ikke kommer videre. Bildet er fra svensk side av brua, mens arbeidene pågikk der våren 2007.

Foto: Rainer Prang / NRK

I forbindelse med rehabiliteringsarbeidet på gamle Svinesundbrua har det svenske Arbeidsmiljöverket oppdaget store mangler i sikkerheten for mannskapene som jobber på brua.

Nå krever Arbeidsmiljöverket at Produktion Syd tar kritikken på alvor og at forholdene bedres straks.

Verket varsler dagbøter på 25 000 kroner, dersom ikke endringer gjøres for arbeidsmiljøet, melder Sveriges Radio Väst.

Stopp i arbeid

Det er ikke noe rekkverk på deler av den gamle brua som nå pusses opp, og derfor krever Arbeidsmiljöverket at ingen får arbeide nærmere brukanten enn en og en halv meter, som i praksis vil si at bruarbeidet ikke kommer videre.

Etter at nye E6 kom på plass har Statens vegvesen og Vägverket besluttet å gjøre gamle Svinesundbrua mer tilgjengelig for myke trafikanter.

Arbeidet med å rehabilitere fortauene ble startet opp på svensk side og overtatt av norske myndigheter etter sommerferien i 2007.

Den gamle Svinesundbrua skal stå ferdig oppusset i desember 2008. 

Skip under bru

Vegvesenet i Sverige og Norge skal spleise på en oppussing som har foregått fra 2006 og avsluttes i desember 2008. Nærmere 35 millioner skal brukes på å ruste opp den gamle brua.

Foto: Rainer Prang

Pusset opp for millioner

Både riksantikvariembetene i Sverige og Norge er enige om at den gamle brua er unik og skal vernes.

Den gamle brua, som ble åpnet i 1946 av kong Haakon og kronprins Gustaf Adolf, skal pusses kraftig opp.

Vegvesenet i Sverige og Norge skal spleise på en oppussing som har foregått fra 2006 og avsluttes i desember 2008. Nærmere 35 millioner skal brukes på å ruste opp den gamle brua.

Under den første delen av oppussingsperioden har alle luker, dører og gangveier på brua blitt byttet ut.

I 2007 og 2008 er gjerdet og autovern på begge sider av bruas kjørebane byttet og i ferd med å bli byttet, og i den perioden har veien vært delvis stengt og regulert med lys.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Liten sort hund funnet

    En liten sort hund er tatt hånd om i nærheten av Opstadfjellet i Sarpsborg. Har halsbånd uten telefonnummer. Eier kan ringe politiet på 02800.

  • Truet til seg veske med kniv

    En mann i 30 årene er pågrepet etter at han skal ha ranet en person utenfor legevakta i Halden like før klokken 23 i går kveld. Han truet med en kniv og fikk med seg fornærmedes veske.