NRK Meny
Normal

Arbeidsforbud på bru

Det er alvorlige mangler på arbeidsmiljøet for mannskapene som reparerer den gamle Svinesundbrua. Nå venter kraftige dagbøter for utbyggerne.

Reparasjonsarbeider på Svinesundbrua

Det er ikke noe rekkverk på deler av den gamle brua som nå pusses opp, og derfor krever Arbeidsmiljöverket at ingen får arbeide nærmere brukanten enn en en og en halv meter, som i praksis vil si at bruarbeidet ikke kommer videre. Bildet er fra svensk side av brua, mens arbeidene pågikk der våren 2007.

Foto: Rainer Prang / NRK

I forbindelse med rehabiliteringsarbeidet på gamle Svinesundbrua har det svenske Arbeidsmiljöverket oppdaget store mangler i sikkerheten for mannskapene som jobber på brua.

Nå krever Arbeidsmiljöverket at Produktion Syd tar kritikken på alvor og at forholdene bedres straks.

Verket varsler dagbøter på 25 000 kroner, dersom ikke endringer gjøres for arbeidsmiljøet, melder Sveriges Radio Väst.

Stopp i arbeid

Det er ikke noe rekkverk på deler av den gamle brua som nå pusses opp, og derfor krever Arbeidsmiljöverket at ingen får arbeide nærmere brukanten enn en og en halv meter, som i praksis vil si at bruarbeidet ikke kommer videre.

Etter at nye E6 kom på plass har Statens vegvesen og Vägverket besluttet å gjøre gamle Svinesundbrua mer tilgjengelig for myke trafikanter.

Arbeidet med å rehabilitere fortauene ble startet opp på svensk side og overtatt av norske myndigheter etter sommerferien i 2007.

Den gamle Svinesundbrua skal stå ferdig oppusset i desember 2008. 

Skip under bru

Vegvesenet i Sverige og Norge skal spleise på en oppussing som har foregått fra 2006 og avsluttes i desember 2008. Nærmere 35 millioner skal brukes på å ruste opp den gamle brua.

Foto: Rainer Prang

Pusset opp for millioner

Både riksantikvariembetene i Sverige og Norge er enige om at den gamle brua er unik og skal vernes.

Den gamle brua, som ble åpnet i 1946 av kong Haakon og kronprins Gustaf Adolf, skal pusses kraftig opp.

Vegvesenet i Sverige og Norge skal spleise på en oppussing som har foregått fra 2006 og avsluttes i desember 2008. Nærmere 35 millioner skal brukes på å ruste opp den gamle brua.

Under den første delen av oppussingsperioden har alle luker, dører og gangveier på brua blitt byttet ut.

I 2007 og 2008 er gjerdet og autovern på begge sider av bruas kjørebane byttet og i ferd med å bli byttet, og i den perioden har veien vært delvis stengt og regulert med lys.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.