NRK Meny
Normal

Åpner nytt statlig kontor i Moss

Justisdepartementet samler virksomheten for sikkerhetsklarering av sivile og oppretter et nytt kontor i Moss. Det betyr 20 nye arbeidsplasser til Østfold-byen.

Moss

Justisminister Per-Willy Amundsen deltok i dag på en pressekonferanse i Moss.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Det er den sivile sektoren for sikkerhetsklarering, som tidligere bestod av 25 enheter, som samles og om nå skal flyttes til Moss. Totalt 20 personer skal arbeide på det nye kontoret.

– Det er viktig for byer som Moss å få nye miljøer med kompetanse, sier ordfører Tage Pettersen til at Moss får den nye nasjonale klareringsmyndigheten.

Flyttes ut av Oslo

Grunnen til at regjeringen går til ett kontor, er ifølge justisminister Per-Willy Amundsen, at det vil ivareta kompetansen på en bedre måte.

– Også er det en bedre måte å håndtere samfunnets ressurser, sier justisministeren til NRK.

Klareringsmyndighet ligger i dag til ulike statlige organer, som hovedsakelig håndterer andre oppgaver. Det finnes altså ikke egne klareringsmyndigheter i dag, men ansatte ved ulike statlige organer har dette som en tilleggsoppgave..

– Dette gir staten muligheten til å levere god tjenester. I tillegg gir det en hensiktsmessig utflytting av arbeidsplasser

Oppstarten av kontoret er planlagt til 2018.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK