Åpner kirken for å minnes Alexandra (21)

Rygge kirke åpnes fra klokken 12.00 i dag for alle som ønsker å tenne et lys for Alexandra Therese Nilssen som ble drept på en hytte i Flå i Hallingdal tidligere i uken.

Rygge kirke

Middelalderkirken i Rygge holder dørene åpnet så lenge folk ønsker i morgen.

Foto: Tor B. Andersen Osberg

Tor B. Andersen Osberg

Sogneprest Tor B. Andersen Osberg håper mange kommer til kirken i morgen.

Foto: Stian Pedersen / NRK

– Kirkedøren åpnes fra klokken 12.00 og da skal Kristus-lyset i lysgloben være tent slik at de som ønsker, kan tenne lys, sier sokneprest i Rygge, Tor B. Andersen Osberg.

– En enorm belastning

Alexandra Therese Nilssen fra Rygge ble funnet drept på en hytte i Flå tirsdag denne uken. Hennes samboer, som også er fra Rygge, har innrømmet å ha drept henne. Han har ikke erkjent straffskyld og har sagt at han ikke hadde noe motiv. Han fortalte om drapet etter at han var innblandet i en trafikkulykke på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå.

Drapet kom som et voldsomt sjokk på familien til avdøde, uttalte familiens bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø tidligere i dag.

– Det er en enorm belastning for dem å miste det de kaller sitt aller, aller kjæreste. Hun beskrives som en solstråle, og en omsorgsfull, blid og positiv jente med store framtidsplaner som de nå er frarøvet på en brutal måte, sier Midtbø til NRK.

Alexandra Therese Nilssen

Alexandra Therese Nilssen (21) ble drept denne uken på en hytte i Flå i Hallingdal.

Foto: Privat / NTB scanpix

Markerer også 22. juli

Soknepresten i Rygge håper at mange tar turen for å tenne lys og finne sammen i sorgen. Dørene skal være åpne helt til det ikke kommer flere. Middelalderkirken pleier alltid å ha åpen kirke denne dagen.

– Vi mistet en gutt fra bygda 22. juli, så vi har markert denne dagen hvert år siden. Det blir ingen ekstra markering denne dagen, men det er klart det blir spesielt når en så dramatisk hendelse skjer og familier fra Rygge er involvert, sier han.

Oseberg sier de foreløpig ikke har blitt kontaktet av noen som ønsker å prate om det som har skjedd i Flå, men døra er åpen om noen tar kontakt.

– Jeg bor rett ved siden av kirken og det er bare å ta kontakt om noen har behov for å prate.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny rådmann i Fredrikstad

    Kommunalsjef for Seksjon for helse og velferd i Fredrikstad kommune, Nina Tangnæs Grønvold (48), er konstituert som ny rådmann i Fredrikstad fra 19. oktober 2018 til 31. desember 2019.

  • Varsler nattestengt Fredrikstadbru

    Fra mandag 29. oktober og de neste 4 nettene blir Fredrikstadbrua, riksvei 110, nattestengt mellom klokka 21 og 5.30. Årsaken er at en stålbjelke over veibanen skal byttes ut.

    Stans Fredrikstadbrua
    Foto: Brit Berntsen / NRK