Normal

Ap fortsetter i Sarpsborg

Med 48,1 prosents oppslutning får Arbeiderpartiet i Sarpsborg en ny periode med makt.

Video Sarpsborgs nye ordfører

Dette blir Sarpsborgs nye ordfører.

Sindre Martinsen-Evje blir dermed Jan Olaf Engsmyrs etterfølger.

– Den største utfordringen med å ta over etter Jan blir å fylle hans sko. Han er en veldig jordnær og folkelig ordfører som kjemper sarpingenes sak, sier Martinsen-Evje.

Partiet går for øvrig ned med 0,6 prosent sammenlignet med forrige kommunevalg, de taper dermed tre mandater i bystyret.

Høyre fikk derimot tre flere mandater. Partiet økte med 9,3 prosent og fikk totalt 20,6 prosent av stemmene, viser SSBs prognose.

Se valgresultatet i Sarpsborg (oppdaterers)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Klokt å måle stråling

  Det er klokt å måle strålinga på Nøkkeland skole i Moss. Det sier fagsjef i Statens strålevern, Tone Mette Sjømoen. I går ble det kjent at nok et klasserom ved skolen ble stengt fordi foreldrene er redde for at strålingen fra et høyspentanlegg er for høy. Men Sjømoen mener folk ikke bør være bekymret, fordi stråling vi utsettes for til daglig ligger langt under grenseverdiene.

  Nøkkeland skole
  Foto: Bjørn Ruud / NRK
 • Beklager at NHO-sjef slutter

  Regiondirektør i NHO-Østfold, Roald Gulbrandsen, beklager at Kristin Skogen Lund slutter som toppsjef i NHO. I går ble det kjent at Skogen Lund blir ny konsernsjef i Schibsted Group. Skogen Lund har gjort en kjempejobb i NHO, hun har hatt en fantastisk stemme i samfunnsdebatten og representert NHO på en mer utradisjonell måte enn sine forgjengere, sier Gulbrandsen.

  Roald Gulbrandsen
  Foto: Moment Studio