NRK Meny
Normal

Ap foreløpig foran Høyre i Moss

Basert på forhåndsstemmene er det Ap som tar over ordførerklubba i Moss.

Hanne Kristin Tolllerud

Hanne Kristin Tollerud, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Moss, håper hun må forlate lærerjobben til fordel for ordførerembetet.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Valglogo

– Det er klart jeg er kjempefornøyd, sier Hanne Kristin Tollerud, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Moss.

Hvis opptellingen viser seg å fortsette i samme retning som forhåndsstemmene, kan det bli Tollerud som er neste ordfører i Moss.

I så fall vil det bli første gang hun driver med politikk på heltid.

– Jeg er veldig klar for å innta rådhuset og bli ordfører, men jeg skal uansett på jobb på onsdag og møte elevene mine, sier hun.

Ap har en økning på 9 prosentpoeng i årets forhåndsstemmer i Moss sammenlignet med forhåndsstemmene ved forrige kommunevalg.

Tollerud har allerede gjort avtale med Miljøpartiet De Grønne om å møte dem i morgen for å diskutere politikk, men hun understreker at det ikke er sikkert at det blir klart hvem som tar over ordførersetet i løpet av natta.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil støtte litteraturhus

    Litteraturhuset i Fredrikstad bør få en støtte på 300 000 kroner til driften neste år. Det mener et flertall i kultur- og næringskomiteen i fylkeskommunen. Fylkesutvalget skal avgjøre saken i dag.

  • Fortsetter gjerne på toppnivå

    Ole Heieren Hansen vil fortsette med fotball på toppnivå, selv om han ikke har fått ny kontrakt med Sarpsborg 08. Det sier han selv til NRK. Heieren Hansen har spilt i Sarpsborg 08 siden klubben ble stiftet i 2008, men etter denne sesongen er det slutt.