Ap foreløpig foran Høyre i Moss

Basert på forhåndsstemmene er det Ap som tar over ordførerklubba i Moss.

Hanne Kristin Tolllerud

Hanne Kristin Tollerud, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Moss, håper hun må forlate lærerjobben til fordel for ordførerembetet.

Foto: Lotte Olsen / NRK
Byline Victoria Ose edit
Journalist
Byline Lotte Olsen
Journalist
Valglogo

– Det er klart jeg er kjempefornøyd, sier Hanne Kristin Tollerud, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Moss.

Hvis opptellingen viser seg å fortsette i samme retning som forhåndsstemmene, kan det bli Tollerud som er neste ordfører i Moss.

I så fall vil det bli første gang hun driver med politikk på heltid.

– Jeg er veldig klar for å innta rådhuset og bli ordfører, men jeg skal uansett på jobb på onsdag og møte elevene mine, sier hun.

Ap har en økning på 9 prosentpoeng i årets forhåndsstemmer i Moss sammenlignet med forhåndsstemmene ved forrige kommunevalg.

Tollerud har allerede gjort avtale med Miljøpartiet De Grønne om å møte dem i morgen for å diskutere politikk, men hun understreker at det ikke er sikkert at det blir klart hvem som tar over ordførersetet i løpet av natta.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Befølte kvinner - puttet i arrest

    Mannen som befølte flere kvinner på toget, er nå plassert i arresten. – Der skal han sitte i påvente av videre etterforskning. Politiet ser svært alvorlig på saken. Togreisende skal slippe å oppleve slik oppførsel, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Villy Meier til NRK. Mannen, som er i 20-årene, ble hentet av politiet i Fredrikstad. Mannen er ikke fra området.