NRK Meny
Normal

Ap boikotter kvinnedagen

Ingunn Yssen på programmet ble for sterk kost.

Ingunn Yssen
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Ingunn Yssen var invitert til torsdagens 8. mars-arrangement på Kulturhuset Gleng i Sarpsborg for å snakke om likestilling.

Det ble for sterk kost både for LO og Arbeiderpartiet i Sarpsborg.

Leder Inger Chr. Torp i Sarpsborg Arbeiderparti sier at partiet har et styrevedtak på at de ikke ønsker å delta i årets arrangement og hun bekrefter at LO-striden er årsaken.

- Vi ønsker ikke å være delaktig i striden som nå pågår. Vi vil kke blandes inn i dette, rett og slett, sier Torp til VG Nett.

Trakk seg

Da tidligere likestillingsdirektør Ingunn Yssen ble invitert til å delta på torsdagens 8. mars-arrangement på Kulturhuset Gleng i Sarpsborg, hadde hun ennå ikke sagt opp jobben sin som internasjonal sekretær i LO.

Men kort tid etter at konflikten mellom LO-leder Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen sprakk i mediene, trakk både LO og Arbeiderpartiet seg fra samarbeidet om kveldsarrangementet i Sarpsborg.

Dermed kommer ikke Sarpsborg Ap til å markere kvinnedagen i det hele tatt.

- Men våre medlemmer må gjerne markere dagen, sier Torp.

Splittet dag

Markering blir det derimot i regi av LO i Sarpsborg, men ikke som en del av kveldsarrangementet der Yssen skal holde tale.

Opprinnelig skulle kvinnedagen markeres med et felles 8. mars-arrangement på Kulturhuset Gleng i regi av LO, SV/SU, Krisesenteret og Kulturhuset Gleng.

- Uaktuelt å avlyse

Det var ikke aktuelt for Kulturhuset Gleng å avlyse etter at Yssen hadde takket ja til å komme.

- Jeg er veldig overrasket over at LO ikke ser at dette er to forskjellige saker, sier Pål Antonsen i Kulturhuset Gleng.

Han nektet å bøye av da LO ba om at Yssen skulle strykes fra programmet.

- Vi bestemte oss for å opprettholde invitasjonen. Vi var veldig stolte av at Yssen takket ja til å komme hit for å snakke om likestilling, sier Antonsen til NRK.

Yssen var likestillingsdirektør fra 1998 til 2002.

(NTB/NRK)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK