NRK Meny
Normal

Ansiktsmaling, piknik og kunst for regnskogen

For å lokke flere til å bli bøssebærere, og for å samle inn penger til årets TV-aksjon, ble det arrangert innendørs piknik og kunstutstilling lørdag. Nå mobiliseres det til neste helg.

takskog

Skogen var hengt opp i taket i lokalene og helt i bakgrunnen ser du veggen med bildene som ble auksjonert bort.

Foto: Remi Drageset / NRK

Årets TV-aksjon går av stabelen neste søndag og lørdagens mobilisering ble holdt i Hydrogenfabrikken utenfor Gamlebyen i Fredrikstad.

Jo Abo Friis Bjørgli

Her er Jo Abo Friis Bjørgli ferdig med sin ansiktsmaling.

Foto: Remi Drageset / NRK

– Vi sørger for at TV-aksjonen blir synlig og skaffer bøssebærere, og selvfølgelig håper vi at alle disse tiltakene gir litt penger også, smiler fylkesaksjonsleder Renate Holm utenfor fabrikklokalene.

Rundt henne selges det vafler, kaffe, pølser og brus til inntekt for aksjonen, og speidere hjelper unge gjester med å grille epler og marshmallows.

Mange ville males

Blant de andre aktivitetene små og unge kunne være med på var ansiktsmaling, noe som var veldig populært. Jo Abo Friis Bjørgli ble malt som en rev, mens William Ose insisterte på å bli malt som en skilpadde.

William Ose ansiktsmaling

William Ose i dyp konsentrasjon mens han males. William ville gjerne bli malt som en skilpadde.

Foto: Remi Drageset / NRK

– Hvordan går det med å få med flere bøssebærere?

– Ikke så aller verst, sier Holm og forklarer at Østfold ligger mye bedre an enn andre.

– Vi hadde veldig mange bra bøssebærere i fjor, de er veldig positive og er som regel med igjen.

Renate Holm

Fylkesaksjonsleder i Østfold, Renate Holm.

Foto: Remi Drageset / NRK

Innendørs piknik

Årets TV-aksjon går til inntekt for Regnskogfondet og inntektene fra kunstutstillingen og fra varene som ble solgt til pikniken gikk til årets aksjon. Matvarene kunne gjestene ta med seg og holde piknik inne i lokalene mellom kunst og gjester.

Det ble også holdt en kunstauksjon i lokalene, hvor de voksne kunne skrive sine bud på veggen ved maleriene som skulle ut.

– Her forsøker vi å ta de unge litt med inn i voksenverden med kunstutstilling. Her får de løpe litt rundt, leke med ballonger og lage egne tegninger.

Smaker på tørket gresshoppe

Martinus Hagaseth Mydske smakte på tørket gresshoppe.

Foto: Remi Drageset / NRK

Og for den dristige ble det delt ut smaksprøver på tørket gresshoppe. En av dem som tok sjansen var Martinus Hagaseth Mydske, han forsynte seg med flere og syntes det smakte godt.

Jukeboks

Blant dem som bestemte seg for å bidra litt ved fabrikken var Det Norske Solistkor, som er i Fredrikstad i forbindelse med Egil Hovland-festivalen.

De hadde med seg en oransje campingvogn, som fungerer som et lite konsertlokale som mange tittet innom. Se mer i mobilvideo under.

Det Norske Solistkor tok med seg sin "lille" jukeboks, en oransje campingvogn med plass til 10 gjester til Fredrikstad. Her holdt de konserter under TV-aksjonens Piknik og Kunst-helg på Hydrogenfabrikken.

Mobilfoto: Remi Drageset.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kornhøsten i gang

    Norgesfor Råde mølle har fått inn årets første lass med korn, det er 2–3 uker tidligere enn normalt. Avlingen med høstsådd hvete til bonde Svein Erik Olsen var under halvparten av det han får et normalt år.

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.