NRK Meny
Normal

Ansetter selvmordsforebygger

Sykehuset Østfold har ansatt en egen ekspert på selvmordsforebygging.

Sykehuset Østfold Fredrikstad
Foto: Lise Åserud, Åserud, Lise

– Flere medarbeidere i Sykehuset Østfold skal bli flinkere til å vurdere selvmordsrisiko blant pasienter. I prinsippet vil jeg være behjelpelig for alle avdelinger som finner temaet relevant sier SØs egen selvmordsforebygger Kim Larsen, til sykehusets nettsider.

Ifølge Larsen er effekten av selvmordsforebygging stor. De fleste som hindres i å ta sitt eget liv forsøker ikke igjen, sier han

Lær å se faresignalene

Rundt 500 nordmenn velger hvert år å ta sitt eget liv, ca 35 av dem i Østfold.

– Forskning viser at det er problematisk å forutsi hvem som kan tenkes å begå selvmord, og selv med forhøyet risiko er fenomenet ganske sjeldent, heldigvis.

– Likevel kan de fleste trenes opp til å vurdere farene bedre, sier Larsen til nettstedet.

Det er Nasjonalt folkehelseinstitutt som leder selvmordsforebyggingen som foregår i hele landet som et ledd i den nasjonale handlingsplanen mot selvmord

Innen 2008 skal alle sykehusene oi landet ha på plass ordninger for mottak og behandling av personer som har forsøkt å ta sitt liv.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.