NRK Meny
Normal

Ansetter selvmordsforebygger

Sykehuset Østfold har ansatt en egen ekspert på selvmordsforebygging.

Sykehuset Østfold Fredrikstad
Foto: Lise Åserud, Åserud, Lise

– Flere medarbeidere i Sykehuset Østfold skal bli flinkere til å vurdere selvmordsrisiko blant pasienter. I prinsippet vil jeg være behjelpelig for alle avdelinger som finner temaet relevant sier SØs egen selvmordsforebygger Kim Larsen, til sykehusets nettsider.

Ifølge Larsen er effekten av selvmordsforebygging stor. De fleste som hindres i å ta sitt eget liv forsøker ikke igjen, sier han

Lær å se faresignalene

Rundt 500 nordmenn velger hvert år å ta sitt eget liv, ca 35 av dem i Østfold.

– Forskning viser at det er problematisk å forutsi hvem som kan tenkes å begå selvmord, og selv med forhøyet risiko er fenomenet ganske sjeldent, heldigvis.

– Likevel kan de fleste trenes opp til å vurdere farene bedre, sier Larsen til nettstedet.

Det er Nasjonalt folkehelseinstitutt som leder selvmordsforebyggingen som foregår i hele landet som et ledd i den nasjonale handlingsplanen mot selvmord

Innen 2008 skal alle sykehusene oi landet ha på plass ordninger for mottak og behandling av personer som har forsøkt å ta sitt liv.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter millionsprekk på skole

    Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.

  • Se Østfold-nyhetene 20.55

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.